Bencze János: Gazdák, ébresztő, mielőtt túl késő nem lesz!

Bencze János: Gazdák, ébresztő, mielőtt túl késő nem lesz!

"Az elmúlt hét németországi eseményei kapcsán nagyon sokan megkérdezték, hogy Magyarországon miért nem szerveződik gazdatüntetés, ugyanúgy, mint a németeknél. A válasz nagyon egyszerű, Magyarországon nincs valódi gazdaérdekvédelmi szervezet, nincs mezőgazdasági érdekvédelmünk, hiszen be vannak tagozódva a Fideszbe, mind a Nemzeti Agrárkamara, mind a MAGOSZ, és eszük ágában sincs olyan dolgot csinálni, amely esetleg hátrányos helyzetbe hozhatná a kormányt, viszont az abszolút nem érdekli őket, hogy a gazdák hogy állnak" – számolt be Facebook-oldalán Bencze János, a Jobbik-Konzervatívok országgyűlési képviselője.

A konzervatív párt agrár szakpolitikusa videójában kifejti, úgy látja,

vannak ugyan látványos megmozdulások, akciók, de ez csak a marketing szintjén, tehát nagyon szép Facebook posztok vannak, reklámok vannak, és azt bizonygatják, hogy Magyarországon mennyire jó. Pedig a magyar gazdáknak ki kéne állni magukért, mert ennek nagyon-nagyon rossz vége lesz.

Hozzátette: szépen lassan le fognak szalámizni mindenkit.

Elvesztek a 20 hektáros gazdák, az 50 hektárosok, most szép lassan jönnek az 500 hektár alattiak, ugyanis a fideszes oligarchák nagyon szép pénzre tesznek abból szert, hogy az ukrán terményeket különféle módon behordják Magyarországra, hogy kereskedjenek velük, és abszolút nem érdekli őket, hogy mi lesz a magyar mezőgazdasággal

– emelte ki a jobbikos politikus, hozzátéve, hogy nagyon sok helyen elhangzik az, hogy a nagyon nagy üzemméretnek van egyedül létjogosultsága, csak akkor tudunk Ukrajnával versenyezni.

Hírdetés

Bencze János arra is rávilágított, hogy mindez mit fog jelenteni:

Azt, hogy a komplett magyar agrárium három kézen lesz. Egyik kézen lesz a Duna-Tisza köze, a másik kézen a Dunántúl, a harmadik kézen meg a Tiszántúl, és akik ebből éltek, azok mehetnek az akkugyárba dolgozni.

Mint kifejtette: a gazdáknak el kell dönteni, hogy kivárják-e ezt, kivárják, amíg leszalámizzák őket, vagy hajlandóak fölállni, mert nemsokára nem lesz, amit elveszítsenek!

És mi történik akkor, amikor egy magyar gazda megpróbál kiállni önmagáért? Megkapja a maga méltó büntetését, retró ellenőrzés, mindenféle visszamenőleges ellenőrzések, és hogyha túl nagy volt a szája, akkor nem lesz szerencséje, és úgy megbüntetik, hogy arról koldul, tehát megint úszik a föld, és el fogják vinni az integrátorok, az oligarchák, bárki

– mondta Bencze.

"Akarjuk ezt? Vagy egy szabad magyar mezőgazdaságot akarunk, ahol német mintára, ha valami nem tetszik, mi nem a Brandenburgi kapuhoz vonulnánk ki, hanem a Hősök terére vagy a Parlament elé. Ezt kell eldönteni a magyar gazdatársadalomnak igen rövid időn belül, mondhatnám azt, hogy 2024 márciusáig!" – hangzott el a Jobbik-Konzervatívok politikusának videójában.

(Címlapkép: Béli Balázs/Alfahír)


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »