FA Kupa – A Manchester United legyőzte a döntőben a városi rivális Cityt

FA Kupa – A Manchester United legyőzte a döntőben a városi rivális Cityt

FA Kupa – A Manchester United legyőzte a döntőben a városi rivális Cityt Mészáros Richárd2024. 05. 25., szo – 18:25

A Manchester United nyerte a labdarúgó FA Kupát, miután a szombati döntőben meglepetésre 2–1-re legyőzte városi riválisát, a bajnok Cityt, ezzel nemcsak a trófeát hódította el, hanem indulási jogot szerzett Európa-liga következő idényére.

Hírdetés

A londoni Wembley Stadionban rendezett fináléban a labdát kevesebbet birtokló, de ennek ellenére is többet veszélyeztető United került előnybe, amely kihasználta, hogy egy kiugratásnál Josko Gvardiol átfejelte a kapujából kimozgó Stefan Ortega fölött a labdát, ami után Alejandro Garnachónak csak az üres kapuba kellett bepasszolnia a játékszert. Kilenc perccel később az angol válogatott Kobbie Mainoo révén megduplázta előnyét a United: a 19 éves középpályás egy gyors kontra végén, Bruno Fernandes remek passza után szintén közelről talált be.

A második félidőre cserékkel frissített hátrányban lévő együttesén Josep Guardiola, Erling Haaland pedig a fordulás utáni első tíz perc végén kapufát lőtt, s a több veszélyes helyzetet is kidolgozó City beszorította a kapuja elé ellenfelét. Gólt szerezni azonban csak a hajrában tudott: akkor Jeremy Doku 18 méteres, rövid sarokra tartó lövését védte be André Onana. A végén már 10 emberrel védekező United előnye ugyanakkor kitartott, így 2016 óta először, összességében 13. alkalommal hódította el az FA Kupát, egyben visszavágva a Citynek az egy évvel ezelőtti döntős vereségért.

Sikerével Erik ten Hag csapata – amely a Premier League-ben csak nyolcadik lett – indulási jogot szerzett az Európa-liga következő idényére, elütve ezzel az európai kupaszereplés lehetőségétől a Newcastle Unitedet.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »