Bemutatta az ellenzék a programját

Bemutatta az ellenzék a programját

Az Egységben Magyarországért miniszterelnök-jelöltje és az ellenzéki pártok szakemberei ismertették az egységes ellenzéki programot. 

„Felemelkedés, szabadság, Európa – ezért küzdöttek a magyarok 1848-ban, 1956-ban és 1989-ben is. Hazánk ismét eltávolodott a nyugattól. A keleti nyitásból lett keleti bukás. Egy ereszen leereszkedő ország programját már ismerjük a kormány részéről: folytatják.”

Elmondta, hogy a NATO- és EU-csatlakozásunkkal a Nyugat győzelme végérvényesnek tűnt, de 12 év után változás történt.

„Magyarország érdeke a biztonság, a béke és a felemelkedés. Béke Európában és béke a határainkon belül. Orbánék kockára tették Magyarország biztonságát, elszigetelődött a nyugattól és Vlagyimir Putyin hatalmi törekvéseinek szolgáltatta ki hazánkat.”

Magyarország békéje mindennél fontosabb, ezt kizárólag a NATO és az Európai Unió tudja garantálni. Meg kell erősíteni a határainkat, önálló határőrséget kell felállítani. A közbiztonságot határainkon belül is fontosnak tartjuk. Falurendőr-programot indítunk, és az elvándorlást a szakmában béremeléssel fogjuk meggátolni – tette hozzá Máki-Zay Péter.

Hozzátette, hogy új külpolitikára van szükség, amely nem elszigeteli magát a nyugattól. A magyar érdekekkel ellentétes szerződéseket felülvizsgálják. A Fidesz által betelepített, s letelepedési kötvénnyel beengedett, migránsokat pedig átvizsgálják.

Pénzügyi stabilitásra van szükség, ehhez kell az EURO bevezetése. A gyenge forintra épülő politikát felszámolják, mert Magyarország érdekeivel ellentétes ez.

Négy év alatt megduplázzák a gyes, a családi pótlék és az otthonápolási díj összegét. Megtartják a 13. havi nyugdíjat, és visszahozzák a vegyes indexálás szerinti évenkénti nyugdíjemelést. A jelzáloghiteleseknek bevezetik az elsétálás jogát, megvédve őket a lakásmaffiától. A devizahiteleseknek pedig segítséget nyújtanak.

Megígérte, hogy hazánk csatlakozik az Európai Ügyészséghez, és fel fog állítani egy saját korrupcióellenes ügyészséget is, amely vizsgálja a bal- és jobboldali, valamint a 2010 előtti és utáni korrupciót is 

Hírdetés

„Abból a nehéz gazdasági helyzetből, amiben ma Magyarország van, kizárólag az Európai UNió forrásaival lehetséges kimászni, de azokat Orbán Viktor kormányának szüntelen korrupciója miatt nem kapja meg hazánk.”

Márki-Zay Péter kiemelte, hogy Magyarország energiaellátásához nélkülözhetetlen az orosz gáz, de újra kell tárgyalni a Paks 2 szerződést. Mint elmondta, „okos és fenntartható rezsicsökkentést vezetünk be.

A koronavírus elleni oltást viszont nem tennék kötelezővé. Az egészségügyben csökkentenék a várólistákat, az állami szektor fejlesztése mellett akár a magánegészségügy bizonyos szolgáltatásait is ingyenesen elérhetővé tennék.

„Kínai kommunista migránsegyetem helyett magyar diákvárost szeretnénk” – jegyezte meg az ellenzék miniszterelnök-jelöltje. 

A pedagógusok bérével kapcsolatban elmondta, hogy „addig emelnék, amíg meg nem állítják az elvándorlást.” 

„Felszabadítjuk a kultúrát, felszabadítjuk a sajtót, feloszlatjuk a Médiatanácsot, felszámoljuk a hazugságpropagandát. (…) Új alkotmányt adunk a nemzetnek, errők népszavazáson dönthetnek a magyarok, nyilvánosságra hozzuk az ügynökaktákat, azonos jogot adunk a külhoni szavazóknak.”

A társadalmi kérdésekkel kapcsolatban leszögezte, hogy szeretnének olyan országot építeni, ahol 

„a fideszes politikusok is nyiltan felvállalhatják homoszexualitásukat, mert nincs abban szégyen.”

Márki-Zay Péter azzal zárta programbemutatóját, hogy a felemelkedés programját közösen írták az együttműködő ellenzéki pártokkal és civilek, akik mindannyian tudják, hogy nem jobbra vagy balra menni, mert

„csak egy út van: felfelé”.

Cikkünk folyamatosan frissül.

 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »