Belügyminisztérium: közfeladatot ellátó személyek a pedagógusok

Továbbra is közfeladatot ellátó személyek a pedagógusok, így az ellenük elkövetett bűncselekmények kiemelten büntetendők – közölte a Belügyminisztérium szerdán az MTI-vel.

Hírdetés

Azt írták, hogy a megjelent sajtóhírekkel ellentétben a pedagógusok és a nevelő- és oktatómunkát közvetlenül segítő munkakörben foglalkoztatottak továbbra is közfeladatot ellátó személyek. Az ellenük elkövetett bűncselekmények megítélésénél – ha megállapítható az összefüggésük a közfeladat ellátásával – a pedagógusokat a büntető törvénykönyv közfeladatot ellátóként sorolja fel.
   
Habár idén január 1-jétől a köznevelési törvényből ideiglenesen kikerült egy bekezdés, a pedagógusok mint e feladatokat ellátók nem vesztették el közfeladatot ellátó minőségüket, a köznevelési törvény és a büntető törvénykönyv közötti szabályozási koherencia továbbra is fennállt – emelték ki.
   
Hozzátették, hogy a felmerülő esetleges jogalkalmazási nehézségek megelőzéséért, a folyamatos és egységes joggyakorlat biztosításáért a jogalkotó május 11-től hatályosan úgy módosította a köznevelési törvényt, hogy a pedagógusok és a nevelést és oktatást segítő munkakört betöltők közfeladatot ellátó személy minőségéről szóló rendelkezés újra szó szerint szerepel a köznevelési törvény szabályai között.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »