„Békét Ukrajnának“ tüntetés – Zelenszkij: Ha Ukrajna elesik, akkor egész Európa is elesik

„Békét Ukrajnának“ tüntetés – Zelenszkij: Ha Ukrajna elesik, akkor egész Európa is elesik

Nyitókép: Facebook/reprofotó

A pozsonyi SzNF terén ma több ezer ember gyűlt össze a „Béke Ukrajnának“ címet viselő tüntetésen, hogy támogatásukról biztosítsák Ukrajnát. Az európai nagyvárosokban (Bécs, Prága, Lyon, Tbiliszi, Frankfurt) tüntető emberekhez online videóösszeköttetésen keresztül Volodimir Zelenszkij ukrán elnök is beszédet intézett.

Volodimir Zelenszkij ukrán államfő beszéde egyperces csenddel kezdődött, amit a haza védelme során elesett katonák tiszteletére kért. A második egyperces szünetet azoknak a polgároknak az emlékéért kérte, akik szintén az életüket áldozták fel a hazájukért.

Az ukrán államfő beszédében az összes európai polgárhoz fordult, és arra kérte őket, hogy támogassák az országát és ne hallgassanak.

„Vonuljatok ki az utcákra, és támogassátok Ukrajnát. Támogassátok az erőfeszítésünket és a harcunkat, mert ha Ukrajna nem bírja ki, akkor Európa sem fogja. Ha mi elesünk, akkor Európa is. Ezért arra kérlek benneteket, ne hallgassatok és hagyjátok figyelmen kívül azt, ami történik“

Hírdetés

– jelentette ki beszédében az ukrán államfő.

  „Ha győzünk, és biztos vagyok benne, hogy győzni fogunk, akkor az az egész demokratikus világ számára győzelem lesz. A szabadság győzelme. A világosság győzelme a sötétség és szabadság győzelme a rabszolgaság felett“

– mondta Zelenszkij, hozzátéve: azok, akik részt vesznek a városi demonstrációkon, ma ők is ukrajnaiak.

„Köszönöm Nektek“

– zárta le Zelenszkij.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »