Bedő Imre előadása Dunaszerdahelyen

Bedő Imre előadása Dunaszerdahelyen

Június 14-én, péntek este tartott előadást Bedő Imre, a Férfiak klubjának alapítója Dunaszerdahelyen, a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központban.

Az előadás komoly és tanulságos volt, viszont az előadó itt-ott egy kis humorral is fűszerezte. Vegyes összetételű hallgatóság gyűlt össze, és bár az idősebb generáció volt túlsúlyban, a fiatalok is ugyanolyan átéléssel hallgatták.

A rendezvény során betekintést nyerhettünk a régi korok mindennapjaiba, a valódi falusi élet előnyeibe és hátrányaiba, a fiúk férfivá nevelésébe, a hit és tradíciók mély összefonódásába, valamint a jelenkor kemény, bár fizikailag jóval könnyebb életébe, nem utolsósorban a mainstream családok elleni háborújába. Megtudtuk, mennyire átalakult a világ; a régi közmondások még mindig igazak, csak a cselekedetek változtak meg mögöttük.

Hírdetés

Mi teszi a családfőt családfővé? Egy férfinak milyen önbizalmat, erőt és védelmet kell biztosítania a család jó működéséhez? – az előadás során ezekre és hasonló kérdésekre világított rá Bedő Imre.

A nevelés többek közt arról szól, hogy szülőként látjuk a gyermeket cseperedni, és eközben egyre inkább feloszlatjuk a korlátokat és kitárjuk számára a kaput, hagyjuk kibontakozni, hadd fejlődjön, de közben utat mutassunk. A férfiaknak a kultúra teremtette meg a családfő szerepét. A családfő nem az a személy, akinek mindig mindenben igaza van, nem operatív vezetői funkció; egy családfőt csak a feleség tehet családfővé – mutatott rá Bedő.

Az előadás végén könyvvásárlásra is volt lehetőség. Bedő Imre dedikálta a könyveket és kötetlenül válaszolt a kérdésekre.

(Lukács Bence)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »