BAŞIN SAĞOLSUN TÜRKİYE – Osztozunk Törökország gyászában!

BAŞIN SAĞOLSUN TÜRKİYE – Osztozunk Törökország gyászában!

Tegnap pusztító erejű földrengés rázta meg Törökország déli területeit. Osztozunk a gyászban török testvéreinkkel. Mély fájdalommal értesültünk a Törökországot ért tragédiáról. Őszinte részvétünk az elhunytak családjainak. A sérülteknek kívánunk gyors felépülést. Kívánunk kitartást és erőt a károk felszámolásához. Testvéri együttérzéssel kívánunk vigasztalódást a Magyar Turán Alapítvány nevében és minden magyar testvérünk nevében.

BAŞIN SAĞOLSUN TÜRKİYE

Türkiye’de meydana gelen büyük depremi kalbimizde hissettik ve büyük acı içinde olduğumuzu bilmenizi isteriz.

Ölen kardeşlerimize Allahtan rahmet yaralılara acil şifalar diliyoruz. Bu büyük yıkımı ve trajediyide aşmak için Türk kardeşlerimize tanrıdan güç vermesini niyaz ediyoruz.

Macar turan Vakfı olarak yanınızda olduğumuzu bilmenizi ister acınızın bizim acımız olduğunu bilmenizi isteriz.

Saygı,sevgi ve en derin muhabbetler ile.

 

***

Magyarország segíti a katasztrófában a testvéri török népet.

Hírdetés

Tegnap több magyar katasztrófavédelmi egység is útnak indult a földrengés sújtotta területekre. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság elitalakulata a HUNOR hivatásos mentő-kutató szervezet 55 tagú metőegysége is elindult, a tűzoltókon kívül katonaorvosok és a mentőszolgálat munkatársai is részt vesznek a munkában. Keresőkutyákat is visznek magukkal.
A személyzetet és a 90 tonnányi felszerelést a Magyar Honvédség Airbus 319-es gépe szállította a Liszt Ferenc-repülőtérről a törökországi Adana repterére. Megérkezésük után a török katasztrófavédelem irányítja a magyar mentőcsapat tevékenységét. A Hunor felszerelése 10 napra biztosítja a mentőegység önellátását, vagyis nem kell a helyi katasztrófavédelem erőforrásait használniuk – közölték. A legsúlyosabban érintett Hatay tartományba kiérkezett HUNOR csoport a munkálatokat ma reggel megkezdte.

A HUNOR speciális kutató-mentő csapat inulása Törökországba / fotó: honvedelem.hu

Szintén tegnap elutazott a helyszínre a HUBA tűzoltó, kutató-mentő csoport, és egy sürgősségi ellátást végző egészségügyi csoport. A Baptista Szeretetszolgálat speciális mentőcsapata 19, főként kutató-mentő és egészségügyi szakemberrel, valamint hét mentőkutyával indulnak útnak.

A Szijártó Péter külügyminiszter közölte, hogy a külügyminisztérium kapcsolatba lépett a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálattal, az Életjel Mentőcsoporttal és a Baptista Szeretetszolgálattal, amelyek a kormány összesen 40 millió forintos támogatásával 46 mentőt és 15 mentőkutyát küldenek Törökországba még a mai nap folyamán.

Magyar katonai repülőgép mentőfelszerelést szállít Törökországba / fotó: honvedelem.hu

Ma reggel indult útnak a földrengés sújtotta Törökországba a Katolikus Karitász a Budapest Önkéntes Mentőszervezet Egyesület és a Budapesti Tűzoltó Szövetség önkéntes tűzoltóinak közreműködésével, 19 emberrel, 5 gépjárművel és 2 utánfutóval a kárterületre, ahol csatlakozik török partnerszervezetekhez. Az egyheti önellátásra képes csapat városi kutató-mentő, műszaki-mentő, kötéltechnikai mentő, egészségügyi, kutyás kutatási, vezetés-irányítási feladatokat tud végezni.

Minden óra és perc számít ilyen vészhelyzetben.

Aki csatlakozni szeretne a földrengés áldozatait mentő és segítő összefogáshoz, az 1356-os adományvonal hívásával 500 forinttal segíthet vagy online adományozással juttathatja el támogatását a karitasz.hu oldalon.

 

kurultaj.hu, MTI, honvedelem.hu


Forrás:kurultaj.hu
Tovább a cikkre »