Bartus is földrajztudós

Két héttel ezelőtti cikk az Amerikai Magyar Népszava blogban: az erősen elmebeteggyanús Bartus kirohan az időjárásjelentés ellen.

Megfejtése: a magyar televízió határváltoztatást, revíziót követel.

Szerinte azért vannak sötét színnel jelölve a Kárpátok, mert ezek voltak Nagy-Magyarország határai. Segítek: nem azért, hanem mert ősi térképjelölési konvenció a világos-sötét árnyalattal jelezni a magasságot. Mondjuk annak gyanút kellett volna keltenie benne, hogy szinte egész Ausztria sötét a térképen – vajon miért? mert Ausztria legnagyobb része hegyvidék.

Bécs neki is feltűnik, ezt úgy magyarázza, hogy ma már a magyar irredenták nem elégednek meg a Trianon előtti határokkal, hanem egyenesen a Mátyás-korabeli állapotot követelik vissza. Bartus bácsi imeretei kicsik, így felvethette volna, miért nincs a térképen Belgrád, mikor az is magyar város Mátyás alatt (sőt egészen 1521-ig az maradt). Az is sajátos, miért van a térképen Graz, ami sose volt magyar város. Persze tudom, Bartus szerint bizonyára azért van jelölve Graz, mert oda viszik rendszeresen Zorbánt kezelésre.

Hírdetés

Nem tudom, hogy a munkanélküli Bartuson segítene-e ilyen kezelés. Szerintem már késő.

Miről is van szó valójában? Azokat a területeket mutatják, ahol vannak nézők. A magyar állami tv-t, de az RTL-t és a TV2-t is rengeteg határontúli magyar nézi. Ennyi az egész.

S még egy borzasztó hír: a ballib kormányok alatt is ilyen volt az időjárásjelentési térkép. A végén még kiderül: Horn és Gyurcsány is fasiszta irredenták!


Forrás:bircahang.org
Tovább a cikkre »