Bántalmazta és kirabolta munkaadóját a bodzaszedő

Bántalmazta és kirabolta munkaadóját a bodzaszedő

Munkaadóját bántalmazta, majd elvitte az autóját és a pénzét egy 28 éves román férfi, akit több hónap körözés után elfogtak a kiskunfélegyházi rendőrök.

Hírdetés

Egy 68 éves orgoványi férfi értesítette a rendőrséget 2023. április 11-én, kora este, és elmondta, hogy röviddel korábban kirabolta alkalmazottja.

A sértettnél egy román férfi vállalt bodzaszedést. A learatott növényeket pakolták az egyik házrészbe, amikor az alkalmazott meglátott a sarokban egy békát, megijedt és kérte főnökét, hogy kapja el, majd vigye ki az ugráló varangyost. Később kiderült, hogy ez csak figyelemelterelés volt a részéről, ugyanis amikor a gazda az állatot kergette, hátulról rátámadt és ütlegelni kezdte. Kezdetben ököllel, majd egy lapáttal is többször bántalmazta áldozatát a román. A sértettnek sikerült elmenekülni, támadója pedig elkötötte a kocsiját az udvarból. A járműben megtalálta áldozta lakáskulcsát, amivel bejutott az ingatlanba és a pénztárcáját is elvitte, benne 130 ezer forinttal.

A bántalmazottat korházba szállították, kiderült, hogy súlyosan megsérült. A sértett ugyan nem tudta az elkövető teljes nevét, de a nyomozók egy biztonsági kamerarendszer segítségével rövid időn belül azonosították.

A 28 éves férfit azonban hiába keresték a rendőrök, nem találták, és később arról kaptak információt, hogy külföldön tartózkodik, ezért körözést adtak ki ellene.

A kiskunfélegyházi rendőrök körözési akciót folytattak 2024. január 9-én, amelynek keretében – Lajosmizsén – elfogták a 28 éves elkövetőt. A nyomozók a férfit rablás bűntettével gyanúsítják, és kihallgatását követően kezdeményezték letartóztatását.

Az ellopott személyautót megtalálták és visszaadták a jogos tulajdonosának.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »