Bakondi György: az Európai Bíróság ítélete azt jelenti, hogy be kell engedni a migránsokat a határon

Bakondi György: az Európai Bíróság ítélete azt jelenti, hogy be kell engedni a migránsokat a határon

Az Európai Bíróság Magyarországgal szembeni, az EU történetében példátlan ítélete azt jelenti, hogy be kell engedni a migránsokat a határon, akik itt beadhatják a kérelmeiket és itt is maradnak – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.

Bakondi György hozzátette, számítottak a ítéletre, hiszen 2015 óta szüntelen támadás alatt áll a magyar határrendszer, de meglepő volt, hogy a bíróság nem az Európai Bizottság által javasolt büntetést szabta ki, hanem kétszázmillió euró átalány- és további, napi egymillió eurós büntetést.

Hírdetés

Kiemelte, olyan fontos magyar nemzeti érdekek fűződnek a belső biztonság fenntartásához, annyira világosak a schengeni térség előírásai, hogy a bírság ezekkel ellentétes helyzetet szül. Ha egy államnak az állampolgárok védelme érdekében nincs kompetenciája a terrorcselekmények, késes támadások megelőzésére, az olyan változást igényelne a politikában, amelyre, amíg nemzeti kormány van Magyarországon, nem fog sor kerülni – mondta. Kitért arra is, hogy az EU nem viseli a határkerítés létrehozásának és fenntartásának költségeit, amely sok tízmilliárd forintba kerül. A kommunikációs rendszerre, az állomány képzésére lehet uniós forrásra pályázni, de ez az összköltségek egy százalékát sem éri el. Mint mondta, ugyanakkor a lengyel, litván görög határkerítés támogatásban részesült, és azt mondták rájuk, hogy azok a biztonság és a demokrácia oltalmazói. „A magyar kerítés nem ilyen szerintük, de ebben tévednek. A Magyarországot érintő politikai megkülönböztetés kivételezett, ellenséges környezetet keletkeztetett, ennek egyik példája az Európai Bíróság ítélete” – húzta alá.

 

 


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »