„Azonnal meg kell fosztani az orosz érdekeltségeket a romániai költségvetési forrásoktól”

„Azonnal meg kell fosztani az orosz érdekeltségeket a romániai költségvetési forrásoktól”

Sürgősen meg kell fosztani az orosz érdekeltségeket a romániai költségvetési forrásoktól, hogy egyetlen bani se juthasson közpénzekből és uniós alapokból az Ukrajna elleni háborút támogató oligarchák zsebébe – írta hétfőn a Facebook-oldalán Florin Cîțu.

Bejegyzésében a szenátus és a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke kifejtette: az orosz tulajdonú romániai vállalatok több százmillió lejes segélyben részesülnek a román államtól. Szerinte a Csalásellenes Hivatalnak és az Országos Adóhatóságnak kötelessége információkkal ellátni a pénzügyminisztériumot, amelynek válságtörzset kellene létrehoznia a szankciók végrehajtására.

Hírdetés

A politikus szerint Románia számára most az ukrajnai menekültek támogatása, az orosz érdekeltségű vállalatokra kiszabott uniós büntetőintézkedések végrehajtása és a hazai gazdaság megóvása jelenti a prioritást.

‘Nagyon ügyelnünk kell arra, hogy mire költjük a közpénzeket. A legnagyobb veszélyt számunkra 2022-ban a populizmus csapdája jelenti (…)’ – írta bejegyzésében Cîțu. 


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »