Az utazási irodák által kínált nyári kirándulások 70-75%-ban már elkeltek

Az utazási irodák által kínált nyári kirándulások 70-75%-ban már elkeltek

Az utazási irodák által kínált nyári vakációk megközelítőleg 70-75%-ban már elkeltek. Több utazási iroda szerint idén rendkívüli érdeklődés mutatkozik a nyári vakációk vásárlása iránt a first minute kirándulások értékesítésének megkezdése óta. A nyaralók idén leginkább Törökország iránt érdeklődnek – tájékoztattak az utazási irodák.

„Jelenleg a kapacitások 70%-a elkelt a nyári szezonra. Azt javasoljuk, hogy ne várjanak a nyári vakáció vásárlásával, mivel a kapacitások gyorsan elfogynak, és gyakran előfordul, hogy a nyári szünetben a kereslet meghaladja a kínálatot”

– mondta Alica Šipošová, a DER Touristik SK szóvivője.

A Satur utazási iroda kapacitásainak megközelítőleg 75%-át értékesítette, a legnépszerűbb nyári kirándulások már a CK Hydrotourban is szinte teljes mértékben elkeltek.

A szlovákiai nyaralók egyre gyakrabban vásárolják meg előre a nyári kirándulásukat. Több utazási iroda is felfigyelt a megnövekedett érdeklődésre a first moment utazások iránt.

Hírdetés

„Már Szlovákiában is beköszöntött a nyaralás előre történő megvásárlásának tendenciája, és évről évre nő az érdeklődés az ún. first moment vakációk iránt. A first moment iránti érdeklődés az idei nyári üdülési szezonban hozzávetőlegesen 20%-kal nőtt éves összehasonlításban“

– magyarázta Darina Baranová, a CK Satur munkatársa. A nyaralók már ősszel elkezdik vásárolni a nyaralást a következő nyári szezonra.

A nyaralók körében idén a törökországi tartózkodás iránt a legnagyobb az érdeklődés. Nem sokkal marad le Ciprus, Egyiptom, Tunézia és Görögország. A mallorcai és horvátországi strandok is keresettek, ahová már légi úton is el lehet jutni.

A nyaralók nagy érdeklődése a nyári vakáció előzetes megvásárlása iránt azonban csökkentette a last minute utak kapacitását. A nyári szünetben az utolsó pillanatos üdülés iránti igény akár a kínálatot is meghaladhatja. „Az érdekes last minute ajánlatok meglehetősen kivételesek lesznek, például olyan esetekben, amikor valaki lemond egy utazást“ – mutatott rá Tomáš Lazarov, a CK Hydrotour munkatársa.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »