Az ukrán elnök tanácsadója: Ne ajánljanak nekünk tűzszünetet

Az ukrán elnök tanácsadója: Ne ajánljanak nekünk tűzszünetet

Mihajlo Podoljak, az ukrán elnök tanácsadója csütörtökön kijelentette, hogy az országa nem fogad el semmilyen tűzszünetet addig, amíg az összes orosz csapat ki nem vonul Ukrajnából.

Podoljak csütörtöki nyilatkozata – aki az Oroszországgal folytatott tárgyalások több fordulóján is részt vett –, is tükrözi Ukrajna egyre biztosabb álláspontját. Ukrajna ugyanis de facto patthelyzetet ért el az orosz offenzívával szemben.

Hírdetés

„Ne ajánljanak nekünk tűzszünetet – ez nem lehetséges az orosz katonák teljes kivonása nélkül” – írta Podoljak a Twitteren. „Ukrajna nem érdekelt egy újabb „Minszkben” és a háború néhány éven belüli újrakezdésében” – tette hozzá, utalva a 2015-ös kelet-ukrajnai békemegállapodásra, amelyet Franciaország és Németország közvetített, és amelyet a fehérorosz fővárosban, Minszkben írtak alá.

Podojak nem részletezte, mit jelent az orosz csapatok „teljes“ kivonása. Hozzátette: „amíg Oroszország nem lesz hajlandó teljesen felszabadítani a megszállt (ukrán) területeket, addig a tárgyalócsapatunk a pénz, a fegyverek és a szankciók lesznek“.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »