Az új országgyűlésben még a Lászlók is közel annyian lesznek, mint a nők

Az új országgyűlésben még a Lászlók is közel annyian lesznek, mint a nők

Ezen kesereg cikkében a Telexen Janecskó Kata. Az áttekintésben képet kaphatunk arról, hogy mindez hogyan viszonyul a világátlaghoz. Aztán végül muszáj lesz saját kútfőből levonnunk a konzekvenciát, hogy miért is lesz ez mégiscsak jó nekünk.

Mindenek előtt tudatja velünk a cikk, hogy a női országgyűlési képviselők  aránya az elmúlt választási ciklushoz mérten lényegében semmit sem változott. Eddig 26 nő volt a 199 képviselő között, most pedig 27-en szereztek mandátumot. Ezen a ponton szögezi le ironikusan az újságírónő, hogy még a László keresztnevű férfi képviselőkből is 15 lesz, ami alig marad majd el a bármilyen női keresztevet viselő összes képviselőnők létszáma mögött.

Fotó: Csuzi Attila – Férfihang.hu

A kissé zavaros logikájú cikk egyebek mellett arra a következtetésre szeretne kilyukadni, hogy az ellenzék győzelme esetén mindez egészen másképp lenne:

Hírdetés

Kicsit belegondolva a dologba; lehetünk néhányan, akik ezt nem is annyira bánjuk, elég ha Szél Bernadett, Kunhalmi Ágnes, Szabó Tímea, Gurmai Zita hisztérikus közéleti performanszaira és szellemileg fékezett habzású feminista akcióikra gondolunk.

Nézzük tovább az analitikát:

Ezeket az adatokat látva pedig okkal merül fel bennünk, hogy az említett országok politikai, közéleti színvonala szintén rámutat, hogy a női képviselők jelenléte egyenes arányban áll a férfigyűlölet és az eszetlenség tobzódásának mértékével. Gondoljunk csak a fenti felsorolásban prominens pozícióban lévő Spanyolország “nőminisztériumára”. Az “Isztambuli Egyezmény” kísérleti telephelyének párját ritkító férfiellenes terrorjára. És Svédország hallatán sem csak csupán a kötelező nemsemleges vécék és más gender-abszurdíitások világa ugorhat be, hanem az a férfigyűlölet köré szerveződő politikai és “társadalom tudományi” szcéna, amely még a fiúgyermekek módszeres abortálásának és a férfiak a kiirtásának gondolatával is képes olykor elkacérkodni egy-egy “könnyed” konferencia erejéig.

Szóval köszönjük, jó lesz ez nekünk így is, legalábbis mindaddig, amíg a női politikai kultúrának legalább egy hajszálnyival sikerül meghaladnia a béka feneke által kijelölt színvonat.


Forrás:ferfihang.hu
Tovább a cikkre »