Az UEFA bevonná a CONMEBOL-t is a Nemzetek Ligájába

Az UEFA bevonná a CONMEBOL-t is a Nemzetek Ligájába

Újabb üzenet a FIFA-nak a kétévenkénti vb-rendezés ügyében.

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) a jövőben bevonná a Nemzetek Ligája-sorozatba a dél-amerikai szövetség (CONMEBOL) csapatait is.

Az UEFA pénteki közlése szerint a két szervezet tárgyalásokat folytat az együttműködésről – ezzel is közvetítve a nemzetközi szövetség (FIFA) felé véleményüket a kétévenkénti vb-rendezésről.

Az UEFA és a CONMEBOL a héten együttműködési megállapodást írt alá arról, hogy nem támogatja Gianni Infantino FIFA-elnök nagyszabású, a versenynaptár megreformálásáról szóló tervét. Azt is közölték, hogy még nem született konkrét döntés az összevont Nemzetek Ligájáról.

A sajtó szerint ugyanakkor – amennyiben sikerül megegyezni – a tíz dél-amerikai válogatott 2024-től csatlakozhatna az NL-hez. A terv az, hogy a hat legjobb csapat az A divízióba kerülne – amelyben a következő kiírásban a magyarok is szerepelnek -, a maradék négy pedig a B divízióba.

Hírdetés

/* (c)AdOcean 2003-2018, portfolio_hu.Infostart_2018.mobile_site.cikkek.banner_cikkozi_extra */
ado.slave(‘adoceanindexhuokdtbqijve’, {myMaster: ‘dBfmGy0C0lT8mfY5Mfg2WBNH8U_KL2dR9EYdt6o1mXz.47’,
onServerEmission: function(){document.getElementById(„y-adoceanindexhuokdtbqijve”).classList.add(„uysdfa6ds”);},
onServerEmissionEmpty: function(){}
});

A két szervezet szerdán jelentette be, hogy június 1-jén, Londonban megrendezi a „döntő döntőt” (Finalissima), az Európa-bajnok olasz és a Copa América-győztes argentin válogatott összecsapását.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »