Az ötvenedik évfordulóra készülve kérik segítségünket a Nagymarosi Ifjúsági Találkozó szervezői

Az ötvenedik évfordulóra készülve kérik segítségünket a Nagymarosi Ifjúsági Találkozó szervezői

Alábbiakban a Nagymarosi Ifjúsági Találkozó szervezőinek felhívását adjuk közre.

2024 októberében ünnepeljük ötvenedik évfordulóját annak, hogy a Nagymarosi Ifjúsági Találkozó – átköltözve Kismarosról – helyszínében és nevében is nagymarosivá vált. Az elmúlt évek nehézségei – különösen a Covid19-járvány – miatt nem volt lehetőségünk megünnepelni találkozó megalapításának öt évtizedes jubileumát. Idén ősszel szeretnénk méltó módon hálát adni a magyar Egyház legnagyobb és legrégebb óta, megszakítás nélkül működő ifjúsági rendezvényéért.

A jubileum kapcsán szeretnénk összegyűjteni azokat az emlékeket, amelyek a találkozóhoz kapcsolódnak. A dokumentáción és az egyháztörténeti emlékek megőrzésén túl, ez lehetőséget adna, hogy legalább részben megmutassuk azt a gazdag ajándékot, amelyet a magyar Egyház az elmúlt évtizedekben kapott.

Kérjük, hogy akinek birtokában van olyan fénykép, írás (nagymarosi levél az első évtizedekből, beszámoló, cikk, “szentbigyó”, emléklap), hang- vagy videóanyag, amely a találkozóhoz kapcsolódik és szívesen megosztja, az jelentkezzen a szervezőknél.

Hírdetés

Felajánlás tehető a [email protected] címen is. Jelentkezés után személyes egyeztetést kezdeményezünk arról, hogy miként történik az anyag másolásra, digitalizálásra való átvétele.

A találkozó történetének utolsó húsz éve igen jól dokumentált. Az 1990 és 2005 közötti időszakból viszonylag sok anyag lelhető fel, de az emlékek bővítésére itt is szükség van. Történelmi okokból az első két évtizedből azonban rendkívül kevés anyag áll rendelkezésre. Ezért különösen örülünk azon felajánlásoknak, amelyek ennek az időszaknak a dokumentációját segíthetik.

Köszönettel:
a Nagymarosi Ifjúsági Találkozó szervezői

Forrás és fotó: Nagymarosi Ifjúsági Találkozó

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »