Az orvosok 80 százaléka visszalépett a kamarába

Az orvosok 80 százaléka visszalépett a kamarába

Friss adatot közölt önkéntes tagságáról a Magyar Orvosi Kamara.

„Tegnap az OKFŐ tájékoztatott bennünket, hogy 33 579 orvos, 7210 fogorvos és 1729 klinikai végzettségű kolléga rendelkezik működési engedéllyel az országban. Ezeknek a számoknak az ismeretében még kerekebbnek tűnik a Magyar Orvosi Kamara nyilvántartott taglétszáma, 34003 fő” – írta a MOK a hivatalos Facebook-oldalán.

Hírdetés

A posztban megköszönte az érdekképviselet a tagok elkötelezettségét, azt írták, ezzel sikerült megőrizni a kamara súlyát és presztízsét.

„Az új helyzet természetesen sok új feladattal, és még több kihívással állított szembe bennünket, így a kívülről érzékelhető esetleges csend mögött mozgalmas hetek húzódnak meg. Igyekszünk tagjaink bizalmát azzal meghálálni, hogy egy – az eddiginél is – hatékonyabban működő, valós igényeken alapuló szolgáltatásokat nyújtó, könnyen elérhető, effektív felépítésű szervezetként újuljunk meg” – írta a kamara.

Februárban módosította a parlament a törvényt, amivel megszűnt az orvosok kötelező kamarai tagsága. A döntés előzménye az volt, hogy a MOK az állítások szerint arra kényszerítette tagjainak egy részét, hogy enm vállaljon munkát az átalakuló ügyeleti ellátásben. Az Országgyűlés döntése után a kamara arra kérte addigi tagjait, hogy erősítsék meg önkéntes tagságukat.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »