Az oltatlan tanárok még 15 napot kaptak – ez vajon meggyőzi őket?

Az oltatlan tanárok még 15 napot kaptak – ez vajon meggyőzi őket?

Ahogy a Győri Új Szó is megírta, december közepén, 15-én járt (volna) le a határidő, amit az állami iskolában tanító tanároknak, valamint az oltást kötelezővé tevő egyházi, alapítványi, magán- és önkormányzati intézmények pedagógusainak húztak. A terv máris változott.

A magyar kormány meghosszabbította a tanárok kötelező oltásának határidejét, sajtóértesülések szerint az érintettek hétfőn kapják meg az erről szóló levelet; az új határidő pedig december 31-e lesz – eddig kell felvenniük az első oltást az oktatóknak. 

Hírdetés

A Nemzeti Pedagógus Kar felmérésre szerint 1500 intézmény ötezer pedagógusa nincs beoltva, és közülük háromezren a jövőben sem tervezik beadatni az oltást. Kérdés, hogy az újabb tizenöt nap ki(k)nek a meggyőzésére lesz elegendő. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete az eredeti rendelet megalkotása óta kongatja a vészharangot: számos tankerületben fogalmuk sincs, hogyan oldják majd meg azok helyettesítését, akiket január 3-tól fizetés nélküli szabadságra küldenek a koronavírus elleni oltás visszautasítása miatt.  


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »