Az ítéletek és előítéletek csak növelik a távolságot mondta a Szentatya a Luník IX-en

Az ítéletek és előítéletek csak növelik a távolságot mondta a Szentatya a Luník IX-en

Ferenc pápa kedd délután megérkezett a kassai Luník IX lakótelepre, ahol a roma közösséggel találkozott. A szervezők szerint több mint 2000 ember vesz részt az eseményen. A Szentatya ezt követően a Lokomotíva stadionba megy, ahol fiatalokkal fog találkozni.

A roma közösséggel való találkozásra a Szalézi Közösségi Központ előtt került sor. A szaléziak ajándékot adtak át a pápának. Az esemény szigorú biztonsági intézkedések betartása mellett zajlik.

A pápalátogatás előtt megjavították a lakótelepre vezető utat, kitakarították és feldíszítették a környéket, és az egyik panelház falára olyan falfestmény került, amely repedésekből kinövő virágokat ábrázol. Azt jelképezi, hogy a szépség és a szívósság nehéz körülmények között is életképes. A mű Ferenc pápa gondolataira reagál.

Hírdetés

Az ítéletek és előítéletek csak növelik a távolságot – mondta Ferenc pápa Kassán, a Luník IX lakótelepen, mikor a roma közösséggel találkozott. Az embereket szerinte nem lehet sematizálni. Beszédében a pasztorációs és integrációs munkát emelte ki, ahogy a menekültekkel és rabokkal való munkát is. Mint elmondta, az egyházban senki sem érezheti magát kiszorítva.

A pápa, még mielőtt a Luník IX-re érkezett, a Főutcán is keresztülment, ahol az autójából több száz embert üdvözölt. A jelenlévők egy óriáskivetítőn követhetik nyomon a pápa látogatását.

 


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »