Az imádság oázisa – Digitális időutazás a pesti ferencesekkel

Az imádság oázisa – Digitális időutazás a pesti ferencesekkel

Digitális időutazás Full HD-ben: a pesti belvárosi ferences templom történetét bemutató, Az imádság oázisa a belváros forgatagában, valamint a Múlt és jelen című rövidfilmek pár percben összefoglalják a templom középkortól napjainkig tartó történetének legfontosabb mozzanatait, kiemelve a múlt és a jelen szoros kapcsolatát.

Az archív felvételek is segítenek megeleveníteni a történelem egy-egy pillanatát, valamint párhuzamba állítani napjaink mindennapi életével. Tanúságot téve egyúttal arról, hogy „az Idők Ura, az ő változatlan szeretetével velünk van a legnehezebb időkben és életünk legszemélyesebb örömeiben is”.

– áll a rövidfilmek ajánlójában.

A pesti ferences templom Budapest szívében, a Ferenciek terén található. A barokk stílusban újjáépült templom évszázadokon keresztül a ferences szerzetesek Szűz Máriáról elnevezett rendtartományának központja volt.

Napjainkban a belváros közepén ez a hely Szent Ferenc lelkiségével az elcsöndesedés és az Istennel való találkozás színhelye. Az itt szolgáló ferences atyák hétköznapokon napi öt, vasárnaponként pedig tíz szentmisét mondanak. A belvárosi ferences templom ezzel a főváros egyik leglátogatottabb temploma.

Hírdetés

 

 

Forrás és fotó: Ferences Rendtartomány

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »