Az év egyik legnézettebb műsora a tűzijáték közvetítése volt

Az év egyik legnézettebb műsora a tűzijáték közvetítése volt

A kulturális programok közül a Dunán látható Tűz és fények játéka című tűzijáték-közvetítés volt a közmédia idei legnézettebb műsora, a teljes televíziós piacot tekintve pedig az év második, nem sport témájú műsora.

Az augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából közvetített tűzijáték, a Tűz és fények játéka című műsor toronymagasan a közmédia legnézettebb programja volt.

 

Bár az esemény a tervezetthez képest egy órával később kezdődött, csúcsnézettségekor közel 1 millió nézőt ért el, így nemcsak a nap legnézettebb műsorszámának bizonyult, hanem a közmédia idei legnézettebb műsora volt a nem sport témájú műsorok körében.

Hírdetés

A Nielsen Közönségmérés nézettségi adatai alapján a tűzijáték közvetítésével a Duna augusztus 20-án elérte az év legmagasabb napi közönségarányát, 7,3 százalékot a teljes népesség körében, ezzel a nap második legnézettebb csatornájává vált.

Online is szép számmal, mintegy 60 ezren követték figyelemmel a közvetítést.

Az eredmény igazolja, hogy a Duna továbbra is első számú televíziós csatornának számít Magyarországon, ha a legnagyobb országos események közvetítéséről van szó. 2015 óta a tévénézők választása egyértelműen a közmédia csatornája, hiszen az változatlanul színvonalas és élményszerű módon biztosítja, hogy a képernyők előtt ülők is átélhessék az augusztus 20-i nemzeti ünnep látványos attrakcióját.

MTVA


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »