Az esernyő sem véd meg, amikor a zivatarcellákból fog ma ömleni az eső

Az esernyő sem véd meg, amikor a zivatarcellákból fog ma ömleni az eső

Vasárnap a több-kevesebb napsütés mellett országszerte erőteljes gomolyfelhő-képződés várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 33 fok között alakul. Este továbbra is gomolyfelhős lesz az ég, de lesznek kevésbé felhős tájak is. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 22 fok között alakul.

(Forrás: OMSZ)

Vasárnap a több-kevesebb napsütés mellett országszerte erőteljes gomolyfelhő-képződés várható. Délelőtt inkább a Dunántúlon és az Északi-középhegységben, délután már országszerte többfelé számítani kell záporra, zivatarra, sőt felhőszakadásra, jégesőre is – írta az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az északkeleti szél sok helyütt megélénkül, zivatarok környezetében viharossá is fokozódhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 33 fok között alakul. Késő este 17 és 25 fok közé csökken a hőmérséklet.

(Forrás: OMSZ)

A meteorológiai szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki minden megyére zivatarveszély miatt.

Hírdetés

(Forrás: OMSZ)

Felhőszakadás miatt már másodfokú, narancs figyelmeztetés van érvényben országosan.

(Forrás: OMSZ)

Azt írták, többfelé és több alkalommal várható zivatartevékenység. A zivatarokat átmenetileg viharos (óránként 60-70 kilométer) széllökés, kisméretű jég (1 cm körül), és elsősorban felhőszakadás kísérhet: egyes zivatarcellákból rövid idő alatt 30-50, néhol akár 70-80 mm-t meghaladó mennyiségű csapadék hullhat.

Este továbbra is gomolyfelhős lesz az ég, de lesznek kevésbé felhős tájak is. Késő estig még többfelé, majd az éjszaka második felében már kisebb számban várható zápor, zivatar.

(Forrás: OMSZ)

Az északi, északkeleti szél többnyire mérsékelt marad, de a Balaton tágabb környezetében időnként megélénkülhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 22 fok között alakul.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »