Az énekelt vers ünnepe – a sorozat első fesztiválja hamarosan Nádszegen

Az énekelt vers ünnepe – a sorozat első fesztiválja hamarosan Nádszegen

Húsz éve tűzték ki célul a Hangzó Helikon-sorozat alkotói az énekelt versek hagyományának megőrzését és terjesztését. Az idei első fesztiválnak a felvidéki Nádszeg ad helyet május 5-én.

A Hangzó Helikon fesztiválsorozat egy csodás hagyományt kíván népszerűsíteni a Kárpát-medencében: az énekelt vers műfaját.

A felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt szóló rendezvényeken jeles művészeink adják elő a magyar költészet megzenésített gyöngyszemeit.

Hírdetés

A koncertek mellett egyéb, a klasszikus és a kortárs magyar költészetet népszerűsítő programokra, valamint gyerekfoglalkozásra is sor kerül“ – tájékoztattak örömmel a fesztivál szervezői.

Idén négy helyszínen kerül megrendezésre az énekelt versek ünnepe: a felvidéki Nádszegen (május 5-én), Bicskén (június 9-én), Tusványoson (Erdélyben, július 25-én) és Budapesten, a Vajdahunyad várában (október 5−6-án).

A Hangzó Helikon fesztiválról az érdeklődők bővebben weboldalukon, vagy közösségi oldalukon olvashatnak; a tanárok EZEN az oldalon regisztrálhatnak, a jegyértékesítés pedig ITT érhető el.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »