Az elnyomott néger teniszező és a festett körmű német képviselő – Heti progresszió (CXXIII. rész)

Az elnyomott néger teniszező és a festett körmű német képviselő – Heti progresszió (CXXIII. rész)

Rohanvást telik az idő, így ismét érkezik a Heti progresszió aktuális része a legújabb haladó hírekkel szerte a világból. A hetek óta tartó háborús helyzet persze ismét szerepet kapott, de érintjük a BLM és a „melegházasság” témakörét is. Csapjunk a lovak közé!

3. Alighanem az eddigi leghatásosabb kiállást kapta Ukrajna egy német szociáldemokrata képviselőtől, aki az ország iránt érzett szolidaritásából fakadóan a nemzet színeire festette a körmeit. Ja, egyébként egy férfi képviselőről van szó, és pontosan ez az a pont, amikor az ember nem tudja, két hányinger között mit is mondjon – jobban mondva írjon – pontosan.

Falko Drossman szerint „ijesztő és felkavaró képek” jutnak el hozzájuk Ukrajnából – a média tesz is róla, hogy így legyen – és „mindent meg kell tenniük, hogy véget vessenek a háborúnak”. A festett körmei bizonyára sokat segítenek majd.

2. Tudta, hogy „meglepő módon” a teniszvilág is „kettős mércével” mér? Ezt állítja legalábbis Serena Williams fekete teniszklasszis, aki a CNN-nek adott interjújában igyekezett hangot adni „hátrányainak”. Williams narratívája kiválóan beleilleszkedik a manapság olyan népszerű BLM-mozgalom gondolatvilágába, hiszen a teniszező saját elmondása szerint „kevesebbet tehet meg a pályán fekete nőként”. Példaként egy másik teniszező tettét, majd azt követő büntetését hozta fel, mondván, hogy „ő hasonlóért valószínűleg már börtönben ülne”.

Williamsék sportkarrierjét apjuk egyengette, aki Serena és Venus Williams első edzője is volt egyben. „Nehéz belépni egy új sportágba, ahol túlnyomórészt fehérek vannak” – panaszkodott tovább Serena Williams.

Hírdetés

A teniszező jelenleg rehabilitáción van egy tavalyi sérülés miatt, de tervezi a visszatérést. Mindamellett a riport inkább szólt a Black Lives Matterről, az „áldozati szerepről” és a feketék „elnyomásáról”, semmint magáról a sportról.

1. A nem éppen progresszív nézeteiről ismert Chilében is felfordul a világ. A dél-amerikai országban ugyanis december 7-e óta azonos nemű „párok” is házasodhatnak egymással, egyenlő jogokat élveznek a heteroszexuálisokkal Az új törvényt az azóta távozott elnök vitte még keresztül, amely egyúttal elismeri a külföldön köttetett „házasságokat”, illetve mindkettő „szülőnek” azonos jogokat ad a gyermeknevelés terén.

Az első homoszexuális „párt” március 10-én adták össze az ország fővárosában, a házasságkötésen pedig LMBTQ-aktivisták is részt vettek.

A beküldött híreket ezúton is köszönöm mindenkinek, a [email protected] „kapui” továbbra is nyitva állnak.

Hamarosan ismét jelentkezem!

Ábrahám Barnabás – Kuruc.info


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »