Az elemzők szerint olcsóbb lesz a benzin, mint 10 éve!

Az elemzők szerint olcsóbb lesz a benzin, mint 10 éve!

Az üzemanyag literje lassan akár a 2 eurót is elérheti, de az elemzők egy fontos dologra hívják fel a figyelmet ezzel kapcsolatban!

Sok sofőr retteg attól, hogy mit fog tenni, ha az üzemanyag literenkénti ára 2 euróra emelkedik. Az INESS elemzői emlékeztettek, hogy az árak emelkedésekor nem szabad elfelejtenünk, hogy az elmúlt években hogyan növekedtek a fizetések. „Az üzemanyagárak jelenleg jelentősen emelkednek, ezzel együtt azonban a bérek is. Ha egy liter benzin 2 euróba kerül, akkor átlagosan 16 percet dolgozunk rá, és még mindig megfizethetőbb lesz, mint 2014-ben volt” – mondták a szakértők.

Hírdetés

A 2 eurós benzin 2022-ben még mindig megfizethetőbb lesz, mint 10 évvel ezelőtt, amikor 19 perc munka egy liter benzin megvásárlására volt elegendő. A benzin 2000-ben volt viszonylag a legdrágább. Bár koronában még mindig jóval kevesebbet fizettünk literenként, mint ma, a bérek is sokkal alacsonyabbak voltak, és egy átlagos bérezésű munkásnak akkoriban akár 29 percet kellett dolgoznia egy liter benzinért – írja a pluska.sk.

(pluska)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »