Az Egységben Magyarországért szerint megint hazudott az Orbán-kormány, most 300 millió euróról

Az Egységben Magyarországért szerint megint hazudott az Orbán-kormány, most 300 millió euróról

„Az Orbán-kormány újabb hazugsággal igyekszik elleplezni kudarcos politikáját. Hiába hirdeti büszkén, hogy az EU Bizottság Orbán Viktor – megalázkodó hangvételű – levele nyomán folyósítana Magyarországnak pénzt, a helyzet az: Magyarország egyelőre képtelen hozzájutni az uniós fejlesztési alapokból nekünk járó több ezer milliárdnyi támogatásokhoz. Az a 300 millió euró, amelyre a kormány hivatkozik, az egy 2020-ban létrehozott alapból származik, amit az Európai Bizottság múlt heti döntése alapján az Ukrajnából érkező háborús menekültek miatt kapunk”

– közölték az Egységben Magyarországért politikusai. 
 
Az Ara-Kovács Attila, Cseh Katalin, Dobrev Klára, Donáth Anna, Gyöngyösi Márton, Molnár Csaba, valamint Rónai Sándor és Ujhelyi István által aláírt közleményben arról hangsúlyozták,

az EU fejlesztési alapjaiból a Magyarország számára nélkülözhetetlenül fontos, a COVID-válság után az ország helyreállítását lehetővé tevő eurómilliárdokat Orbán Viktor és barátai gátlástalan lopása, korrupciója miatt egyelőre az ország nem kapja meg.

Hírdetés

Ezekre a forrásokra Magyarország csak a kormányváltás, a jogállam helyreállítása, a Fidesz tolvaj rendszerének a leváltása után számíthat – írták az ellenzék uniós politikusai.
 
Az Egységben Magyarországért politikusai szerint az április 3-i választás tétje:

„marad-e Orbán korrupt rendszere, az emberek megélhetését súlyosan veszélyeztető válság, vagy olyan kormány irányít majd, amely leszámol a korrupcióval, felszámolja a problémákat és helyreállítja Magyarország becsületét? Az Egységben Magyarországért szövetség programja igazságos, szolidáris és korrupciómentes országot kínál. Mi nem visszatartjuk a nekünk járó forrásokat, hanem hazahozzuk, és arra fordítjuk, amire az az Unió eleve szánta őket: a magyar polgároknak, önkormányzatoknak, az iskoláknak, a kórházaknak, a civil szervezeteknek és a tisztességes kisvállalkozásoknak”.

 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »