Csőtörések Kézdivásárhelyen

Csőtörések Kézdivásárhelyen

Az elmúlt napokban több helyen volt csőtörés Kézdivásárhelyen, a meghibásodás miatt részlegesen utcákat vagy épp negyedeket kellett kizárni a javítás idejére a hálózatból. Az okokról Szilveszter Szabolcs alpolgármestert, a vízproblémával aktívan foglalkozó szakembert kérdeztük.

A Szabadság, Óvoda, Dózsa György és Szőcs József utcában voltak csőtörések az elmúlt időszakban, ez főleg a kánikula miatt okozott gondot a lakosságnak. Kézdivásárhely alpolgármestere elmondta: az Óvoda utca egy forró pont a vízhálózaton, be van tervezve, hogy kicserélik a vezetéket. „Először a Luther Márton, az 1918. december 1. és a Kert utca élvez prio­ritást, azt is tudjuk, hogy hol vannak a felszámolásra váró problémák. A Szőcs József utcában például teljes egészében kicserélték a vezetéket, az újat rácsatlakoztatták a Béke utcában lévő régi azbesztvezetékre, az a forgalom miatt elszakadt. Ez atipikus helyzet volt, a víz nem tört a felszínre, hanem befolyt a csatornába és a Vasút utca végén tört fel. Egész éjjel keresték a hibát, mivel a régi rajzok – ha egyál­talán vannak – nem pontosak. Mostanában a lekötővezetékekkel van probléma, az ötvenéves vezetékek gyakorta megadják magukat. A Nicolae Bălcescu utcában történt meghibásodást amiatt is nehéz volt javítani, hogy valaki – aki nem is ott lakik – ráparkolt az aknára és elutazott a városból” – magyarázta a szakember.

Hírdetés

A Luther Márton utcában egyébként jelentős csúszás van a vízhálózat kiépítésénél, mivel nincs elegendő építőanyag, a beszerzés lassabban ment. A Kert és az 1918. december 1. utca esetében lezajlott a közbeszerzési eljárás, hamarosan kiadják a munkamegkezdési utasítást.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »