Árkos a székelyföldi megyék győzteseivel játszik (Labdarúgás, Román Kupa)

Árkos a székelyföldi megyék győzteseivel játszik (Labdarúgás, Román Kupa)

A Román Labdarúgó-szövetség (FRF) szerdán kisorsolta a Román Kupa 2024–2025. évi idényének regionális szakaszát. A menetrend szerint Kovászna megye kupagyőztese, az Árkosi SE előbb hazai pályán játszik a Gyergyószentmiklósi ISK ellen, majd Maros megyébe látogat, ahol a Mezőpagocsai ASF vendégeként lép pályára.

A Román Labdarúgó-szövetség immár a harmadik idényben alkalmazza az új versenykiírást, amely szerint a megyék és Bukarest kupagyőztesei hét helyért küzdenek. A 42 együttest háromcsapatos csoportokra osztották, mindenhol három mérkőzést rendeznek. A csoportban az első helyezettek a régió döntőjében folytathatják, a végső győztesek megkapják a zóna Román Kupa-trófeáját, egyben bejutnak az első fordulóba. A székely megyék egy csoportba, a harmadik régió első hármasába kerültek, így Maros, Kovászna és Hargita megye kupagyőztesei összecsapnak, majd a csoportgyőztes a Brassó, Fehér és Szeben megye alkotta hármas legjobbjával néz farkasszemet a fináléban.

Hírdetés

A Román Kupa regionális szakaszának csoportmérkőzéseit július 10-én, szerdán, 13-án, szombaton és 17-én, szintén szerdán játsszák 18 órától, a döntőt pedig július 20-án 17.30-tól szervezik. Az országos sorozat első fordulójára július 31-én, a második szakaszára augusztus 7-én, a harmadik állomására augusztus 14-én kerül sor, aztán a playoffkör augusztus 18-án lesz. A 16 továbbjutó mellé érkezik a SuperLiga legjobb nyolc együttese, akik a csoportkör mérkőzéseit október 30-án, december 4-én és december 18-án játsszák. A negyeddöntőket 2025. április 2-án, az elődöntőket április 23-án rendezik, a kupagyőztes kilétére május 14-én derül fény.

A harmadik régió első csoportjának programja: Árkosi SE–Gyergyószentmiklósi VSK (július 10., 18 óra), Mezőpagocsai ASF–Árkos (július 13., 18 óra), Gyergyószentmiklósi VSK–Mezőpagocsai ASF (július 17., 18 óra). (miska)


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »