Kiadták a százezredik hazai zöld rendszámot is, de hamarosan jelentős változás jön

Kiadták a százezredik hazai zöld rendszámot is, de hamarosan jelentős változás jön

Az elmúlt egy évben több mint 36 százalékkal gyarapodott a környezetkímélő járművek száma Magyarországon.

Júniusban átlépte a százezret a Magyarországon kiadott zöld rendszámok száma, már 101 840 környezetkímélő jármű közlekedik a hazai utakon, melyek közül 3281-et az idei első nyári hónapban helyeztek forgalomba – írja a villanyautosok.hu.

Csak júniusban elektromos autóra 2072 zöld rendszám került, köztük 1763 személyautóra. Az új elektromos autók eladása ebből 864 darabot tett ki. A portál azt írja,

Hírdetés

az elmúlt egy évben 36,6 százalékkal (27 327 darabbal) gyarapodott a zöld rendszámos flotta.

A plug-in hibridek regisztrációinak száma ugyanakkor némileg csökkent júniusban, 786 darab jelent meg az utakon. Ez azonban valószínűleg még nincs összefüggésben azzal, hogy ősztől a konnektorról tölthető hibridek már nem lesznek jogosultak zöld rendszámra. A zöld rendszám megvonásában a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint több mint 42 ezer gépjármű lesz érintett, amely a jelenlegi állomány 41 százaléka.

Júniusban is népszerűek voltak a környezetkímélő kétkerekűek, huszonegy pár zöld rendszámot adtak ki elektromos motorkerékpárra. A hidrogén üzemű járművek száma egyel növekedett, már nyolc ilyen fut. Elektromos tehergépkocsiból 307-et helyeztek forgalomba, vontatóból és autóbuszból pedig egy-egy példányra került zöld rendszám.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »