Az Egyesült Államokban a vártnál jóval kevesebb munkahely jött létre, a munkanélküliség váratlanul nőtt júliusban

Az Egyesült Államokban az elemzők által vártnál jelentősen kevesebb új munkahely jött létre júliusban a nem mezőgazdasági ágazatokban, a munkanélküliségi ráta pedig a várt stagnálás helyett emelkedett az előző havihoz képest.

Az amerikai munkaügyi minisztérium statisztikai hivatala, a Bureau of Labor Statistics (BLA) pénteken ismertetett adatai szerint a mezőgazdasági ágazat nélkül számítva a foglalkoztatottak száma 114 ezerrel nőtt júliusban a lefelé módosított júniusi 179 ezer után. Az elemzők jóval nagyobb, 175 ezres növekedést vártak júliusra.

A munkanélküliségi ráta az elemzők által várt stagnálás helyett 4,3 százalékra, 2021 októbere óta a legmagasabbra emelkedett júliusban az előző hónapban jegyzett 4,1 százalék után. A munkaerőpiaci részvételi arány az előző havi 62,6 százalék után 62,7 százalékon állt júliusban.

Hírdetés

Az év hetedik hónapjában az átlagos órabér éves szinten az elemzők által várt 3,7 százaléktól elmaradva, 3,6 százalékkal, 2021 májusa óta a legkisebb mértékben emelkedett az előző hónapban regisztrált 3,8 százalékos növekedés után.

Júliusban az átlagos órabér az 0,2 százalékkal nőtt havi összehasonlításban, kisebb mértékben az előző havi és az elemzők által júliusra is várt 0,3 százalékos emelkedésnél. A heti átlagos munkaidő 34,2 óra volt júliusban, elmaradva az előző havi és az elemzői várakozásokban szereplő 34,3 órától.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »