EuroPRESS Kupa – Kráľ Klaudia Emlékverseny

EuroPRESS Kupa – Kráľ Klaudia Emlékverseny

Szeptember 7-én, szombaton a Bátorkeszi Kultúrház presszójában került sor a 15. EuroPRESS Kupa – Kráľ Klaudia Emlékversenyre. Huszonnyolc alapiskola diákjai Győrből, Esztergomból, Dorogról, Budapestről, Perbetéről és Bátorkesziről ültek asztalhoz, hogy megmérkőzzenek a vándorserlegért.

A 2×15 perc gondolkodási idejű rapidmeccsek bírái, Olláry Péter mérnök és Gyurcsis Károly Komáromból érkeztek. A megnyitó ünnepséget megtisztelte jelenlétével Miholics Zoltán pedagógus, az 59 éves bátorkeszi sakkozás alapítója, Nátek Mária pedagógus, a falu sportbizottságának elnöke, Szabó Tibor alpolgármester, valamint Cséplő Zoltán, az EuroPRESS Kft. ügyvezetője. Örömmel beszéltek arról, hogy Bátorkeszin nagy népszerűségnek örvend a sakk a fiatalok körében.

A verseny fődíja a vándorserleg volt, emellett négy kategóriában hirdettek eredményt, ahol a következőképpen alakultak a helyezések:

Alsós lányok

helyezett Csákvári Noémi EuroPRESS Bátorkeszi 3,5 ponthelyezett Szentmiklósi Eszter Széchenyi SE Győr 3,0 ponthelyezett Nagy Illangó Szigetközi Sakkozók Sportegyesülete 3,0 pont

Alsós fiúk

helyezett Reményi Kristóf Esztergomi SI 4,5 ponthelyezett Krisch Bálint Róbert Széchenyi SE Győr 4,5 ponthelyezett Szabó Huba Esztergomi SI 4,0 pont

Felsős lányok

helyezett Cséplő Zsófia EuroPRESS Bátorkeszi 4,5 ponthelyezett Mogyorósi Beatrix EuroPRESS Bátorkeszi 3,0 pont

Hírdetés

Felsős fiúk

helyezett Molnár Bendegúz Szigetközi Sakkozók Sportegyesülete 6,5 ponthelyezett Klenkó Dávid EuroPRESS Bátorkeszi 6,0 ponthelyezett Szentmiklósi Péter Széchenyi SE Győr 5,0 pont

A díjakat Labancz Roland, a község polgármestere, valamint Cséplő Zoltán és Nátek Mária adták át.

Az abszolút első helyet Molnár Bendegúz szerezte meg, immár harmadszor, így a vándorserleg végleg Győrbe került. Nagy gratuláció az első helyezettnek!

Két különdíjat is kiosztottak:

A legfiatalabb résztvevő Orbán Gergő Levente, Esztergomi SI

A legjobb hazai nem díjazott Tóth Péter.

A szervezők nevében szeretném megköszönni a támogatásokat. A versenyt támogatta Bátorkeszi község vezetősége, az EuroPRESS Kft., a Qick Taxi Párkányból, Szabó Tibor alpolgármester és Nátek Mária, a sportbizottság elnöke. Nagyon nagy köszönet jár a szülőknek, akik frissítőket készítettek a versenyzők és csapatvezetők részére, Kolář Péternek köszönet a technikáért, és természetesen köszönjük barátainknak Komáromból, hogy zökkenőmentesen levezették a versenyt.

Pallag György

(A szerző a Bátorkeszi EuroPress Sakk-klub elnöke)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »