Ferenc pápa megérkezett Kelet-Timorba, Ázsia legfiatalabb országába érkezett

Ferenc pápa megérkezett Kelet-Timorba, Ázsia legfiatalabb országába érkezett

Ferenc pápa miután szeptember 9-én befejezte négy napos pápua-új-guineai látogatását, helyi idő szerint 14.20-kor (budapesti idő szerint 7:20) megérkezett Kelet-Timorba, Délkelet-Ázsiát és Óceániát átszelő apostoli útjának harmadik szakaszára.

A Szentatyát szállító Air Niugini légitársaság gépe (Pápua Új-Ginea nemzeti légitársasága) Kelet-Timor fővárosában, Dili-ben landolt a Nicolau Lobato Elnök nemzetközi repülőtéren. Ferenc pápát a repülőtéren két népi viseletbe öltözött fiatal várta, aki egy helyi szőttes sálat tettek az érkező egyházfő nyakába. 

Ferenc pápa délkelet-ázsiai és óceániai apostoli útjának felénél jár: befejezte látogatását Indonéziában és Pápua Új-Guinea területén, és a Kelet-Timorba-n töltött három nap után, majd Szingapúrba utazik.

Hírdetés

A Szentatya első hivatalos eseménye az elnöki palotánál tartott fogadóünnepség lesz, amelyet helyi idő szerint 18 óra körülre terveznek. Ezt követően, fél hétkor a pápa udvariassági látogatást tesz a köztársasági elnöknél az elnöki palotában. Ezt követően, 19 órakor Ferenc pápa találkozik a kormányzati hatóságokkal, a civil társadalom tagjaival és a diplomáciai testület tagjaival az elnöki palota dísztermében, ahol beszédet mond.

Kedden délelőtt a Szentatya meglátogatja a fogyatékkal élő gyermekeket az Irmãs Alma iskolában. Délelőtt fél tízkor püspökökkel, papokkal, diakónusokkal, felszentelt személyekkel, szeminaristákkal és katekétákkal találkozik a Szeplőtelen Fogantatás-székesegyházban, ahol beszédet mond. Később, 10:45-kor az Apostoli Nunciatúrán zártkörű találkozót tart a Jézus Társasága tagjaival. A nap 16:30-kor szentmisével zárul a Taci Tolu Esplanade-on. Másnap reggel a Szentatya Szingapúrba utazik.

Forrás és fotó: Vatikáni Sajtószolgálat

Kuzmányi István/Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »