Az eddigi legnagyobb orosz páncélosrohamot verték vissza az ukránok

Az eddigi legnagyobb orosz páncélosrohamot verték vissza az ukránok

A múlt héten, szombaton vélhetően az orosz-ukrán háború eddigi legnagyobb orosz páncélos rohamját verték vissza az ukránok. Az ukrán tüzérség legalább egy páncélos század megsemmisült, és a felvételek tanúsága szerint súlyos veszteségeket szenvedtek el az oroszok.

Avgyijivka hetek óta orosz kézen van, és az oroszok egyre nyugatabbra próbálnak vonulni. A lerombolt várostól 15 kilométerre található három megerődített ukrán településből kettőt az oroszok már bevettek. Most a harmadik, Umanszke lett volna soron.

Szombaton az orosz páncélosok átfogó támadással próbálkoztak, ám láthatóan az ukránok fel voltak készülve az offenzívára, és tüzérséggel, páncéltörőkkel visszaverték az oroszokat, súlyos veszteségeket okozva nekik.

A támadásban orosz részről (nyugati források szerint) 36 tank és 12 páncélozott harci jármű vett részt, ebből az ukránok 12 tankot és 8 páncélozott járművet kilőttek.

Hírdetés

A nyugati hírek szerint az ukránok saját légifelderítésüknek köszönhetően szúrták ki az orosz támadást (ezt az információt érdemes fenntartásokkal fogadni).

On Saturday, Russian forces attempted a sizeable armored assault west of Tonenke, Donetsk Oblast. They ran directly into a Ukrainian ATGM free fire zone led by the 25th Airborne Brigade, losing multiple armored vehicles. pic.twitter.com/bLz5Y9Kuzy — OSINTtechnical (@Osinttechnical) April 1, 2024

Десантники знищили колону ворожої техніки Відео: 25 окрема повітрянодесантна Січеславська бригада pic.twitter.com/W75XZbkQec — Українська правда ✌️ (@ukrpravda_news) April 1, 2024

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »