Az Arsenal játékosaiban vegyes érzések vannak, Kane szerint tettek egy lépést előre

Az Arsenal játékosaiban vegyes érzések vannak, Kane szerint tettek egy lépést előre

Az Arsenal játékosaiban vegyes érzések vannak, Kane szerint tettek egy lépést előre Mészáros Richárd2024. 04. 10., sze – 09:23

Az Arsenal játékosai vegyes érzelmekkel fogadták, hogy csapatuk kedden 2–2-es döntetlent játszott a vendég Bayern Münchennel a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első felvonásán.

„Vegyes a hangulat az öltözőben, mert jól kezdtünk, az első negyedórában két-három gólt is szerezhettünk volna, de aztán láthattuk, hogy az ellenfelünknek milyen kvalitású játékosai vannak” – mondta a mérkőzés után Leandro Trossard arra utalva, hogy a müncheniek Serge Gnabry és Harry Kane találatával fordítani tudtak.

A hazaiak egyenlítő találatát szerző támadó szerint a müncheniek főleg az ellentámadásokban teljesítettek nagyszerűen, ezzel okoztak problémát az Arsenalnak.

„A végén nyilván boldogok voltunk az egyenlítéssel, de így idegenben kell majd kiharcolnunk a továbbjutást. Kemény mérkőzésre számítok Münchenben is, tudjuk, min kell dolgoznunk a visszavágóig” – tekintett előre a jövő szerdai, második meccsre a belga játékos. Az Arsenal legutóbb a 2008/2009-es szezonban jutott elődöntőbe a legrangosabb európai kupasorozatban.

Hírdetés

Mikel Arteta vezetőedző úgy vélekedett, hogy a BL-ben nem adhatnak az ellenfélnek annyi esélyt, amennyit ők adtak a németeknek.

„Ez a legnagyobb lecke, hogy ha ilyen helyzetbe hozod a riválist, az meg fog büntetni” – jelentette ki a spanyol tréner, akinek csapata az angol bajnoki címért is harcol.

A túloldalon az angol válogatott csapatkapitánya, Harry Kane arról beszélt, együttese „tett egy lépést a jó irányba” kedden.

„Ma mindenki egy rendkívül elhivatott csapatot láthatott, amely egységet mutatott és harcolt” – mondta Kane, akinek a tizenegyesével szerzett vezetést a Bayern.

A szezonban már 39 gólnál járó támadó szerint furcsa úgy edzeni, hogy tudják, Tomas Tuchel vezetőedző – akinek a másodedzője Lőw Zsolt – a szezon végén távozik, ugyanakkor a szakember „mindent megtesz az edzéseken”.

A Bayern 2020-as diadala óta először juthat túl a negyeddöntőn a BL-ben.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »