Az amerikai DoorDash felvásárolta a hazánkban is népszerű Wolt futárszolgálatot

Az amerikai DoorDash felvásárolta a hazánkban is népszerű Wolt futárszolgálatot

Az amerikai DoorDash Inc. és a finn Wolt Enterprises OY közös szerdai bejelentése szerint az amerikai vállalat teljes egészében részvénykibocsátásos konstrukcióban megvásárolta a finn vállalatot – írja az MTI.

A tranzakciós részvényárfolyam mintegy 7 milliárd euróra teszi a Wolt piaci tőkeértékét, azaz nagyjából a háromszorosára, mint amennyi a cég éves forgalma. A felek 2022 első felére várják a tranzakció véglegesítését a szokásos felügyeleti jóváhagyások megszerzése esetén.    

Hírdetés

Az akvizícióval 22 európai ország piaca nyílik meg az egyébként is gyors ütemben terjeszkedő DoorDash előtt, és ezzel összesen 700 millióra emelkedik működési területének  lakosságszáma. A DoorDash az európai terjeszkedés előtt már az Egyesült Államok, Kanada, Ausztrália és Japán 7 ezer városában állt élelmiszerfutár-szolgáltatásával ügyfelei rendelkezésére. Elemzők az idén 65 százalékos forgalomnövekedést várnak a DoorDash-től.

Az élelmiszer házhozszállítással foglalkozó amerikai DoorDash Inc. részvénye szerdán több mint 16 százalékkal emelkedett a tőzsdén kívüli forgalomban azt követően, hogy bejelentette a finn Wolt megvásárlását.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »