Átépítik a csíkszeredai Micimackó napközit

Hamarosan hozzáfognak a csíkszeredai Micimackó napköziotthon épületének átépítéséhez. A kivitelezési szerződést csütörtökön írták alá a tanintézet teraszán. Barabás Hajnal 2023. június 16., 16:10 „Jövőre 50 éves lesz a napközi épülete, amelyen korábban végeztek ugyan javításokat, 1992-ben például sátortetőt kapott, mivel gyakran beázott, ezután többek között a villanyhálózatát, a nyílászárókat és a mosdókat is szerre rendbe tették, mindezek ellenére a tanintézmény mára megért egy alaposabb korszerűsítésre” – osztotta meg Szente Ibolya, a Micimackó napköziotthon igazgatója.

Tőle tudjuk, hogy közel kétszáz gyermek jár a napközibe, éppen ezért is örülnek annak, hogy nemcsak felújítják, hanem hamarosan ki is bővítik az épületet, így megszűnik a zsúfoltság. Korodi Attila, Csíkszereda polgármestere elmondta, mintegy 5,4 millió lejt költenek összesen arra, hogy a napközi megújuljon, amelynek egy részét európai uniós forrásból fedezik, jelentős hányadát pedig a város költségvetéséből. Hozzátette, a kivitelező hozzá is foghat a munkálatoknak, ahogyan a nyári vakáció elkezdődik, és várhatóan a munka java részét decemberig be is fejezik.

Helyi cég dolgozik majd

Hírdetés

Sógor Enikő alpolgármester elmondta, a beruházás tartalmazza az épület hőszigetelését, a nyílászárók cseréjét, továbbá az épület félemelettel való bővítését, ahol három foglalkoztató tantermet és mosdókat alakítanak ki, valamint a napközi teraszának befödését, ahol multifunkcionális terem kap helyet, amelyet ebédlőként, vagy más célra is használhatnak. Sógor Enikő alpolgármester, Korodi Attila városvezető, Szente Ibolya, a Micimackó napköziotthon igazgatója és Boda Szilárd Botond, a Boda Construct Praktik Kft. ügyvezetője

 

Mindezek mellett kicserélik a nyílászárókat, a villanyvezeték-hálózatot, hőszigetelik a falakat és a tetőzetet, napelemeket és villámhárítót szerelnek fel. Ugyanakkor az udvart is átrendezik, ahol egy 60 négyzetméteres zöldtetős raktárépület is helyet kap, innen fogják kifeszíteni a mintegy 40 méteres tiroli pályát. Biztosítják az akadálymentesítést, ugyanakkor az udvart, valamint a játszóteret is felújítják. A felújításra csütörtökön a napközi teraszán írták alá a kivitelezési szerződést Boda Szilárd Botonddal, a helyi Boda Construct Praktik Kft. ügyvezetőjével. Az eseményen elmondták azt is, hogy figyelni fognak arra, hogy a következő tanévben zavartalanul működhessen a napközi a munkálatok ideje alatt is.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »