Árpád hídi gázolás: a Mercedes sofőrje után az egyik BMW-s következik

Árpád hídi gázolás: a Mercedes sofőrje után az egyik BMW-s következik

Habár a halálos kimenetelű ütközést a Mercedes okozta, a rendfenntartók most a nyomában száguldó, majd a roncsnak ütköző BMW sofőrjét is elővették.

Újabb gyanúsítottat hallgattak ki a hatóságok a tavaly július elseje hajnalán az Árpád hídon történt tragikus baleset ügyében, amely során egy feltuningolt Mercedes letarolta a szalagkorlátot, majd halálra gázolt egy ott tekerő 26 éves kerékpárost – értesült róla a 24.hu.

A tavaly nyáron történt halálos balesetet, melyről az Infostart is beszámolt, a rendőrség szerint egy spontán kialakult gyorsulási verseny okozta, amiben a Mercedes mellett két BMW vett részt. A csaknem 700 lóerősre feltuningolt Mercedes haladt elől, az autó azonban megcsúszott, a sofőr elvesztette uralmát a jármű fölött, és az a szalagkorlátba csapódott.

Hírdetés

Az esetet térfigyelő kamerák is rögzítették, melyek felvételeiből a rendőrség közzétett egy összefoglalót saját YouTube-csatornáján. Ezen látható, hogy a Mercedes az ütközés után felborult és körülbelül 70 métert pörgött a tetején, azt követően a mögötte érkező két BMW közül a második is belerohant.

A Fővárosi Főügyészség tájékoztatása szerint utóbbi BMW sofőrjét hallgatták ki gyanúsítottként közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt.

A testület azt írta, a megalapozott gyanú szerint a sofőr a megengedett haladási sebességet jelentősen túllépve közlekedett az Árpád hídon és nekiütközött a korábbi közlekedési baleset következtében a hídon a tetején álló személygépkocsinak, ezzel személyi sérülést okozva. Hozzátették, a BMW-s a gyanúsítás ellen panasszal élt, amit a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség megvizsgált, és annak alaptalansága miatt elutasított.

Az ügyészség szerint a nyomozás továbbra is zajlik, és várhatóan később azt is tisztázza majd, hogyan befolyásolta a történteket, hogy a biciklis halálát okozó Mercedes menetstabilizátora ki volt kapcsolva. Szintén kivizsgálják, hogy az autókon végzett módosítások, tuningolások esetén felmerül-e, hogy illegálisan növelték-e az autó teljesítményét.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »