Arafat: az elkövetkező időszakban nőhet az esetszám, a veszélyhelyzetet várhatóan meghosszabbítják

Arafat: az elkövetkező időszakban nőhet az esetszám, a veszélyhelyzetet várhatóan meghosszabbítják

Várhatóan az elkövetkező időszakban nőni fog a koronavírussal fertőzöttek száma Romániában, miután az ünnepek alatt sokan nem tartották be a járvány terjedésének megakadályozását célzó szabályokat – vallja Raed Arafat katasztrófavédelemért felelős belügyminisztériumi államtitkár.
Az egészségügyi szakember a Digi 24 hírtelevízió szombat esti műsorában ugyanakkor arról is beszélt, hogy az oltási kampány elkezdése még nem jelenti azt, hogy véget ért a pandémia, vagy ellenőrzés alatt lehet tartani, így meggyőződése, hogy a hatóságok a veszélyhelyzet meghosszabbítása mellett fognak dönteni. 

„Világos, hogy az ünnepek után újra növekedés jöhet, kérdés, hogy mennyire lesz nagy, mennyire lesz meredek” – fejtette ki Arafat, aláhúzva,

egyértelmű, hogy sokan nem tartották be az óvintézkedéseket, bizonyíték erre a több ezer bírság, amelyet az elmúlt napokban a szabálysértőkre kiróttak.

Hírdetés

 
Az oltások megkezdése egy út elejét jelenti, eltart néhány hónapig, amíg meghozza a várt hatást, és jelentős számú személy megkapja a vakcinát. Az oltás a fény az alagút végén, de hosszú az út, amíg odaérük” – fogalmazott a szakember.


Forrás:kronikaonline.ro
Tovább a cikkre »