Áradat az utcán, késik a hibaelhárítás (Vizes gondok Sepsiszentgyörgyön)

Áradat az utcán, késik a hibaelhárítás (Vizes  gondok Sepsiszentgyörgyön)

Gyermekeket és kutyákat vettek ölbe a járókelők ma a sepsiszentgyörgyi Benedek Elek utca és az Egészségügy sétány közötti útszakaszon, hogy átemeljék őket a betonból gejzírként feltörő víz okozta áradaton, s bár reggeltől több bejelentés érkezett a helyi Közüzemekhez, a meghibásodás kijavításához csak kedd reggel fognak hozzá, emiatt a környéken abban az időben szünetel a vízszolgáltatás.

A Váradi József Általános Iskola hátsó bejáratánál már kora reggel hömpölygött a víz az utcán, szerencsére a közeli csatorna elnyelte jó részét, de szandálban egész nap nem lehetett vízmentesen átmenni az adott útszakaszon. A környéken lakók már reggel értesítették szerkesztőségünket, előbb úgy tűnt, hogy az iskolánál szakadt ki egy vezeték, de amikor a víz még inkább utat tört magának a kerítés utca felőli részén a betonon át, egyértelmű volt, hogy még nagyobb a baj. A Közüzemek közönségszolgálatán már tudtak a helyzetről, továbbították, de mivel 15 óráig nem történt semmi, csak folyt a víz tovább, felhívtuk az üzemeltetési igazgatót.

Hírdetés

Bustya Elemér, a helyi Közüzemek üzemeltetési igazgatója lapunk megkeresésére elmondta, kevesen vannak, nagyon sok a terepre hívás, és most elsőbbséget élvez a Csíki utca, ahol az új vezetéket kell üzembe helyezni, de sok egyéb sürgősség is van naponta. Ígérte, hogy a délutáni váltásból küld egy csapatot az említett helyszínre. Jöttek is, fél négykor, de az igazgató szerint ők sem látnak be a föld alá, csak akkor tudnak cselekedni, ha ásnak, feltörik az aszfalt érintett részét, ehhez ellenben fel kell készülniük, kedd reggel kezdik a munkát. A környező falvakban is sok a munka, Sepsiszentkirályban két helyen folyik a víz, a megyeközponti Zöld Péter utcában is gond van, nem jutnak el mindenhová a kellő időben – mondotta.

Ami a sepsiszentgyörgyi Egészségügy sétány és a Benedek Elek utca közötti útszakaszon történt áradatot illeti, kedd reggel alaposan átvizsgálják és kijavítják a meghibásodást, a közeli fodrászszalont nem érinti a vízkár, de a környéken lakóknak számítaniuk kell egy kis szolgáltatási kieséssel kedd reggeltől – közölte az igazgató.

 


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »