Két évig nem ülhet volán mögé Andrej Danko

Két évig nem ülhet volán mögé Andrej Danko

Két évre eltiltották a vezetéstől Andrej Dankót, a parlament alelnökét, miután januárban közlekedési balesetet okozott Pozsonyhidegkúton (Dúbravka). Emellett pénzbírságra is ítélték – ezt pénteken mondta Pozsonyhidegkúton, ahol önkéntesen söprögetett a tavaszi nagytakarítás alkalmával.

„Két évig nem fogok vezetni, és a bírságot is kifizetem” – mondta Danko. Elmondása szerint megtérítette az okozott kárt. Azt azonban tagadja, hogy a baleset idején alkoholos befolyásoltság alatt állt volna. Arról is beszélt, hogy ma délután nyilvánosságra hozza a bizonyítékait arra vonatkozóan, hogy miért hagyta el a helyszínt.

Hírdetés

„Andrej Danko, a parlament alelnöke balesetéről készült kamerafelvételek nyilvánosságra hozatala jelenleg teljes mértékben a rendőrség hatáskörébe tartozik” – mondta Gabriela Kováčová, a Pozsony Megyei Ügyészség szóvivője.

Danko január 11-én szenvedett balesetet Pozsony egyik nyugati városrészében: autója megcsúszott és egy közlekedési lámpának csapódott. Az ügyben március óta szabálysértés miatt nyomoznak.

Teraz.sk nyomán


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »