Alain Delon magas szintű ukrán kitüntetést kap

Alain Delon magas szintű ukrán kitüntetést kap

Ukrajna érdemrenddel tünteti ki Alain Delon francia filmsztárt, amiért az orosz agresszió „első napjától fogva több nyilatkozatot is tett Ukrajna javára” – jelentette ki csütörtökön Vadim Omelcsenko, párizsi ukrán nagykövet a TV5 Monde francia televízió műsorában.

Mint mondta, Alain Delon az ukrajnai háború 2022. február 24-i kitörése óta korlátlan támogatásáról biztosította a kijevi vezetést. „Számunkra egy szimbólum, és ez fontos” – ismertette közleményében az ukrán nagykövetség.

A diplomáciai képviselet felidézte, hogy a színész 2022-ben tartott megbeszélést Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel, ezen felül pedig a televízióban felolvasott Tarasz Sevcsenko ukrán nemzeti költő műveiből is.

Hírdetés

Omelcsenko a TV5 Monde műsorában egyenesen Alain Delonhoz intézte szavait: „Delon úr, kedves Alain, tudom, hogy nem egy egyszerű helyzetben van, de szeretném Önnel tudatni, hogy nincsen egyedül” – mondta. „Sok rajongója van és olyan emberek is, akik szeretik. Én, és népem is, mindig az Ön oldalán fogunk állni” – hangoztatta.

Az egyre romló egészségi állapotban lévő Delont január végén „bírói védelem alá helyezte” egy Párizstól délre fekvő bíróság gyámügyi bírája a színészlegenda megfelelő orvosi ellátása érdekében, ami a legfőbb vitás pont három gyermeke között. Legutóbb a bírói védelmet kiterjesztették pénzügyeire is.

MTI


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »