AKO-felmérés: Áprilisban is a Smer nyerné a választásokat

AKO-felmérés: Áprilisban is a Smer nyerné a választásokat

A Smer-SD 21,2 százalékos szavazatszerzéssel nyerné meg a parlamenti választásokat, ha azokat áprilisban tartanák. A Progresívne Slovensko (PS) mozgalom a második helyen végezne a választók 20,1 százalékának támogatásával. Őket a Hlas-SD párt követné a szavazatok 16,5 százalékával – derült ki az AKO ügynökség felméréséből.

A legújabb felmérés szerint a KDH (7,9 százalék) és az SaS (6,5 százalék) is bejutna a parlamentbe, de az SNS (5,1 százalék) is meghaladná a parlamenti bejutáshoz szükséges küszöböt.

A Slovensko mozgalom (korábbi OĽANO), a Za ľudí és a Kresťanská Únia koalíciója a parlament kapuja előtt maradna. A szavazatok 5,2 százalékát szerezné meg, de hárompárti koalícióként legalább hét százalék kellene a továbbjutáshoz.

Hírdetés

A Magyar Szövetség (4,9 százalék), a Republika (4,9 százalék), a Demokrati (3,3 százalék) és a Sme rodina most sem jutna be a törvényhozásba. A többi párt és mozgalom egy százalék alatt végezne.

A felmérés alapján a Smer-SD 41, a PS 39, a Hlas-SD 32 mandátumot szerezne. A KDH-nak 15 képviselője lenne a parlamentben, az SaS-nek 13. Az SNS-nek tíz helye lenne.

A felmérést április 9. és 16. között végezték 1000 fős mintán.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »