Akkumulátor okozta tűz tett lakhatatlanná egy házat Miskolcon

Akkumulátor okozta tűz tett lakhatatlanná egy házat Miskolcon

A szóban forgó akkumulátort éppen töltötték a garázsban, ahonnan átterjedt a tűz a házra is.

A vármegyeszékhely hivatásos tűzoltói három gépjárműfecskendővel vonultak a tűzesethez, az egységekhez csatlakozott a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is – írja beszámolójában a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A lángokat, amelyek egy nyitott terasz faszerkezetén a tetőre is átterjedtek, öt vízsugárral fékezték meg és oltották el a tűzoltók.

A tűzben a tetőszerkezet jelentős része megrongálódott, a munkálatok során a födémet is meg kellett bontani az izzó, parázsló részek oltásához. Az eset során nem történt sérülés.

Hírdetés

Mint írják, a lakóingatlanokban keletkező tüzek sokszor hozhatók összefüggésbe az elektromos árammal. Az elavult, túlterhelt elektromos hálózatok megnövelik az ilyen jellegű tűzesetek kockázatát.

A Katasztrófavédelem azt tanácsolja: lakásfelújítás során javasolt az elektromos hálózat korszerűsítése is, a használaton kívüli elektromos eszközöket, háztartási gépeket, hosszabbítókat pedig válasszuk le a hálózatról, és lehetőség szerint használjunk füstérzékelőt az otthonunkban.

Hivatalos Facebook-oldalán a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság képeket is megosztott a károsodott ingatlanról:


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »