Adventi koszorúkkal is gyűjtenek adományokat a családszervezetek

Adventi koszorúkkal is gyűjtenek adományokat a családszervezetek

Adventi koszorúkkal is gyűjtenek adományokat a Lea Otthon Családok Átmeneti Otthona javára a családszervezetek, amelyek közös koszorúkészítést tartottak szerdán Budapesten, a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért szervezet épületében Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége, a jótékonysági gyűjtés fővédnöke részvételével.

Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége évek óta csatlakozik a családszervezetek adventi jótékonysági adománygyűjtéséhez, idén lányával, Áder Júliával együtt saját készítésű adventi koszorúkkal és díszekkel is hozzájárulnak a kezdeményezéshez.

Az adventhez hozzátartozik a készülődés, várakozás időszaka – hangsúlyozta Herczegh Anita a szerdai sajtótájékoztatón, kiemelve:

Mint mondta, nemes cél, hogy támogassuk a bántalmazott anyákat, és hozzájáruljunk ilyen módon is egy új anyaotthon kialakításhoz. „Minden olyan kezdeményezéshez csatlakozom, amely fontos célt szolgál, főként, ha családokról és gyermekekről van szó.

Hírdetés

Idén mintegy harminc hazai családszervezet csatlakozott az adventi vásárhoz és gyűjtéséhez, amelyet immár hatodik alkalommal rendeznek meg – hangsúlyozta Király Nóra, a Fiatal Családosok Klubja (Ficsak) alapítója.

Mint mondta, a koszorúk az esemény Facebook-oldalán érhetők el, az adománygyűjtés pedig adjukossze.hu oldalon zajlik.

Fűrész Tünde, a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) elnöke arról beszélt, hogy a magyarországi családszervezetek a mostani gyűjtés mellett együttműködnek a családpolitika alakításában is. A szervezetek sok inspirációt és javaslatot tesznek azért, hogy hazánkban hatékony családpolitika működhessen.

A családszervezetek adventi akciója 2016-ban indult, a Ficsak a gyűjtést minden évben több szervezettel karöltve rendezi meg. A befolyt összegből évről évre segítséget nyújtanak egy olyan szervezetnek, amelynek munkája kiemelkedően fontos a kisgyermekek életében. 2018-ban a siket és nagyothalló, 2019-ben a szívbeteg gyermekeket, 2020-ban pedig a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálatot támogatták a gyűjtés által.

(MTI/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »