Ádám Martin: fenn vannak a fejek, dolgozunk tovább

Ádám Martin: fenn vannak a fejek, dolgozunk tovább

A Svájc elleni Eb-nyitány másnapja a regeneráció jegyében telt, majd a napi sajtóeseményen Ádám Martin válaszolt az újságírók kérdéseire.

A magyar válogatott a Svájc elleni, kölni mérkőzést követően visszarepült weileri főhadiszállására, és vasárnaptól már a németek elleni szerdai mérkőzés került a fókuszba. A szombati meccs lezárásaként vasárnap délelőtt a csapat még közösen kielemezte a hibákat, majd a tegnapi találkozó főszereplői regenerációs gyakorlatokat végeztek, míg azoknak, akik nem kaptak jelentős meccsterhelést, Marco Rossi szövetségi kapitány normál edzést tartott.

Ami a sérülteket illeti, Nego Loic már labdával gyakorolt (de még külön a csapattól), Styles Callum viszont egyelőre csak labda nélküli gyakorlatokat végezhet.

A kora délutáni sajtóeseményen a Svájc ellen csereként beállt Ádám Martint kérdezhették az újságírók.

Természetesen szomorúak voltunk a vesztes rajt miatt, de azóta egymás között átbeszéltük a mérkőzés tapasztalatait, tudjuk, mik voltak a hibák, és mit nem követhetünk el a következő mérkőzésen

fogalmazott a Dél-Koreában légióskodó csatár.

Magyarország Svájc ellen kezdett a labdarúgó Eb-n. A kölni szurkolói vonulás képei

Főleg az első félidő miatt lehetünk csalódottak, a második játékrész már jobban nézett ki, ezt kell alapnak tekinteni a következő mérkőzéseken.

A magyar válogatott a németek elleni előző három tétmérkőzésén nem kapott ki, két győzelem és egy döntetlen volt ezeken a mérlege, ezzel együtt mindenki tisztában van azzal, hogy a házigazdák esélyesként lépnek pályára ellenünk szerdán Stuttgartban.

Hírdetés

A németek elleni mérkőzésen kompaktabbnak kell lennünk, a csapatrészeknek jobban együtt kell működnie egymással

tekintett előre Ádám Martin.

Marco Rossi: Az első félidőben lefociztak minket

A legnehezebb csoportmeccsünk jön, de csapatként, egymásért küzdve felvehetjük a versenyt a házigazdákkal. A válogatott 2021-ben már megmutatta, hogy pariban tud lenni a németekkel Európa-bajnokságon, egy évvel később kétszer is sikerült legyőznünk őket a Nemzetek Ligájában, ezért pozitívak lehetünk a találkozó előtt. A Svájc elleni vereség ellenére fenn vannak a fejek, dolgozunk tovább, mindent megteszünk, hogy a németek ellen javítani tudjunk. A szerdai meccsen kulcsfontosságú lesz a védekezés, nem várhatjuk, hogy nálunk lesz többet a labda, ezért sokat kell majd a térfelünkön és a 16-osunkon védekezni, és így kellene félidőnként három-négy kontrát úgy végigvinni, hogy gólt tudjunk szerezni belőle.

Újságírói kérdésre válaszolva Ádám Martin elárulta, nagyon hálás Marco Rossinak, hogy folyamatosan számít rá, és nagy élmény számára, hogy Európa-bajnokságon vehet részt.

Minden egyes percét élvezem az Európa-bajnokságnak, próbálom meghálálni a szövetségi kapitánynak, hogy bizalmat szavaz nekem. Bármennyi szerepet is kapok az Eb-n, szeretnék úgy teljesíteni, hogy büszke lehessek magamra, és a családom is büszke lehessen rám. Az Európa-bajnokság hangulata nem hasonlítható össze semmilyen korábbi élményemmel, bevallom, egy kicsit én is izgultam a nyitómeccsünk előtt

így a 29 éves játékos.

Vereséggel kezdtük a németországi foci Eb-t

mlsz.hu

Bemutatkozik Kölnben a magyar válogatott – Íme, a foci-Eb teljes menetrendje


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »