A zeneipar svájci bicskája készül Debrecenben

A zeneipar svájci bicskája készül Debrecenben

A zenekarok napi szinten felmerülő problémáit kívánja orvosolni a platform, valamint a muzsika iránt rajongó tömegek számára is több hasznos szolgáltatást nyújt.

A bandmap.hu ötlete régre nyúlik vissza, Kovács László alapító-tulajdonos már 2013-14 környékén keresett a megvalósításhoz befektetőt. Végül az érdemi munka 2017-ben kezdődött el egy fejlesztő és dizájner közreműködésével, de csak 2019 júliusában élesedett az oldal béta verziója. Bár eleinte sok volt még a hiba, és lassan is működött, ennek ellenére az elmúlt másfél évben több mint 600 zenekar regisztrált a platformra.

A gyűjtés jelenleg több entitást különböztet meg:

Hírdetés

a regisztrált felhasználóknak úgynevezett szakmai portfólióként szolgál,

LinkedIn-szerű módon. Ugyanakkor helyszínek és események is megtalálhatók, bár utóbbi momentán nem releváns az ismert okok miatt – tette hozzá az ötletgazda, aki hosszú távon egy zeneipari hálózat létrehozásában gondolkodik. Idén a háttériparág és a szolgáltatások is megjelentést kaphatnak, újabb profilsablonok létrehozásával. Így például a buszbérlési lehetőségek, a stúdiók és próbatermek, valamint a hangszerüzletek.

Kovács László az InfoRádióban arról is beszélt, az eddig regisztráltaktól csak pozitív visszajelzést kaptak. Hozzátette: a közösségi funkcióktól még sajnos messze vannak, pénz kérdése lenne ennek a menedzselése.

Az oldal eredetileg a regisztrált szakmának készült, de publikus tartalmak is elérhetők, aki kíváncsi nem zenészként is, hogy milyen dzsessz vagy trashmetal zenekarok vannak az országban, akkor ezt néhány kattintással meg tudja tenni.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »