A volt izraeli miniszterelnök véleménycikkben büszkélkedett azzal, hogy ő állt egy (?), a „gonosz” Irán elleni támadás mögött

A volt izraeli miniszterelnök véleménycikkben büszkélkedett azzal, hogy ő állt egy (?), a „gonosz” Irán elleni támadás mögött

Naftali Bennett, aki 2021. június 13-tól 2022. június 30-ig volt izraeli miniszterelnök, elismerte, hogy Izrael állt egy iráni támaszpont megtámadása és az IRGC egyik magas rangú parancsnokának meggyilkolása mögött – írja a Neokohn.

Izrael megtámadott egy pilóta nélküli légi jármű (UAV) bázist Iránban és meggyilkolt egy magas rangú Iszlám Forradalmi Gárda (IRGC) parancsnokot – árulta el Bennett a Wall Street Journalban megjelent cikkében.

Utasítottam Izrael biztonsági erőit, hogy Teherán fizessen meg a terror szponzorálására vonatkozó döntéséért. Elég volt a büntetlenségből

– írta Bennett a véleménycikkében.

„Miután Irán 2022 februárjában két sikertelen UAV-támadást indított Izrael ellen, Izrael megsemmisített egy UAV-bázist iráni földön. 2022 márciusában egy iráni terroregység megpróbált izraeli turistákat ölni Törökországban, de kudarcot vallottak. Nem sokkal később éppen ennek az egységnek a parancsnokát gyilkolták meg Teherán központjában”.

Hírdetés

Bennett „Az USA-nak és Izraelnek közvetlenül kell felvennie a harcot Iránnal” címmel megjelent írásában arra szólítja fel a két szövetséges országot, hogy fizettesse meg a káosz okozását Irán ajatollahjaival „a Hamász, a Hezbollah és a húszi megbízottjain keresztül”.

Iránt széles körben a Közel-Kelet fő destabilizáló erejének tekintik. Az iszlám köztársaság dollármilliókat, fegyvereket, katonai szakértőket és kiképzést adott, többek között a gázai Hamásznak, a libanoni Hezbollahnak és a jemeni húszi lázadóknak is. Iránt állt a Hamász október 7-i Izrael elleni támadása mögött is, amelyben 1200 embert öltek meg, és több mint 240-et túszul ejtettek.

„Az iráni rezsim áll a Közel-Kelet legtöbb problémájának és a globális terror nagy részének középpontjában” – írta cikkében Bennett. „Mégis megmagyarázhatatlan módon szinte senki nem foglalkozik vele”.

„Az USA-nak és Izraelnek egyértelmű célként kell kitűznie a gonosz iráni rezsim megbuktatását.

Ez nem csak lehetséges. Ez létfontosságú a Közel-Kelet – és az egész civilizált világ – biztonsága szempontjából

– zárult Bennett írása.

Később kiderült, hogy Bennett az IDF katonai cenzorainak jóváhagyása nélkül tette közzé a véleménycikkben szereplő információkat.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »