A világjárvány után is sikerrel szerepeltek hallgatóink a nemzetközi porondon

A világjárvány után is sikerrel szerepeltek hallgatóink a nemzetközi porondon

Már huszonnegyedik alkalommal vettek részt a komáromi Selye János Egyetem (SJE) Gazdaságtudományi és Informatikai Karának hallgatói az amerikai Greensboro Egyetem (www.xculture.org) által koordinált nemzetközi üzleti esetmegoldási programban.

Azért tartjuk különösen fontosnak programunk mérföldkő jellegét, mert kiléptünk a globális szintérre.

A korábban már beindult Erasmus diákcsere mellett létrejött minden angolul tudó és angol nyelvtudását fejleszteni kívánó hallgatónak egy nagyon modern kooperatív tanulási forma.

Eddig 102 hallgatónk kapta meg a program sikeres elvégzését igazoló oklevelet. A mostani díjkiosztón újabb 16 hallgatónk részesül ebben a megtiszteltetésben. Így összesen már 118 hallgatónk birtokolja ezt a nemzetközi oklevelet (certificate).

A tizenhárom éve (2010) indult programban 2010 óta a világ több mint 115 országából és 701 egyeteméről közel 90 000 hallgató vett részt, és 16 846 nemzetközi csapat (egy csapat átlagosan 7 főből áll) alakult.

A Selye János Egyetem hallgatói  2011 óta, a Nemzetközi menedzsment és vállalkozás (MPO) és Nemzetközi emberi erőforrás menedzsment (MLZ)  tantárgyak keretében vettek részt a eddig a programban.

Hírdetés

„Azon túl, hogy a hallgatók megtanulják a kurzus anyagát és az üzleti tervek írásával összefüggő speciális jártasságokat szereznek, a Nemzetközi hallgatói együttműködési projekt  (NHEP) lehetőséget ad számukra arra is, hogy megtapasztalják a kihívásokat és megtanulják az együttműködés legjobb gyakorlatait, úgymint az interkulturális együttműködést, valamint a virtuális csoportokban való munkavégzést” – véli Poór József, a programot Szlovákiában és  környező országok magyar nyelvű felsőoktatási intézményeiben (Gödöllő, Pécs és Kolozsvár) is elindító egyetemi tanár.

A program első évében egy „Capstone” közepes méretű amerikai cég 6 millió dolláros beruházási tervéhez kapcsolódó koncepciót kellett kidolgozniuk. Minden hallgató külön-külön egy négyfős nemzetközi teamhez tartozott.

A nagy hallgatói létszám miatt 2012 óta már 5-7 fős csoportokban dolgoztak a hallgatók. Változott az esetmegoldás tárgya is. A következő nagyvállalatok számára kell tanácsadási ajánlat formájában üzleti megoldásokat kidolgozni a résztvevőknek 2 hónap alatt:

Ahogy korábban írtuk, a tantárgy keretein belül a résztvevő hallgatók 5-7 fős nemzetközi teamekben dolgoznak 10 héten át. A nemzetközi programot (üzleti esetmegoldó versenyt), a North Carolina-i (USA) Greensboro Egyetem szervezi. (A program teljesítése után a résztvevők a University of North Carolina at Greensboro által kiállított angol nyelvű bizonyítványt kapnak: „Global Collaboration Experience Certificate”.) Több infó IDE kattintva érhető el. A részvétel feltétele kielégítő angol nyelvtudás.

A leadott esetmegoldásokat a programban résztvevőket irányító oktatók – a jelen esetben a kurzus oktatói – értékelik. A program során a hallgatók elektronikus és online kapcsolattartó  eszközöket használnak. Így többek között: Email, Skype, Google Docs, Dropbox, Google+, Facebook Groups, FB Messenger, Whatsapp, Viber stb.

(A Selye János Egyetem sajtóközleménye)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »