A végzősök több mint fele megbukott (Próbaérettségi)

A végzősök több mint fele megbukott (Próbaérettségi)

Román nyelv és irodalomból, valamint matematikából a leggyengébbek az eredmények, az átmenő hatos általánost a háromszéki próbavizsgázók alig 48,97 százaléka érte el.

A megyei tanfelügyelőség által közzétett adatok szerint román nyelv és irodalomból volt a legtöbb hiányzó, százharmincheten maradtak távol, az ezerszáztíz jelenlévőből hétszáztízen (63,96%) érték el az ötöst, ez jobb a tavalyi­nál, de jóval lemarad az országos 79,4 százalék mögött. Magyar nyelv és irodalomból százketten hiányoztak, a 754 próbavizsgázó 89,26 százaléka kapott átmenő jegyet (országosan 83,4%). Matematikából a diákok 63,64 százaléka írt ötöst vagy annál nagyobb jegyet, az országos eredmény 67,6% ebből a tárgyból. Történelemből a közel négyszázötven végzős ötöde bukott, a választott tárgyból szintén.

Hírdetés

Korábbi évekhez hasonlóan az elméleti líceumok végzőseinek eredménye a legjobb, 63,95%, a szaklíceumok diákjainak alig 8,30 százaléka ért el átmenő jegyet, a vokacionális osztályok tanulóinak 44,25 százaléka érte el a hatos általánost. Az országos értékelést csak az egyes tantárgyakra vonatkozóan tették közzé, összesítés nem készült a négy tárgy alapján, ezért azt nem lehet tudni, hányan vizsgáznának sikeresen, ha most tartanák az érettségit. A próbaérettségi idei háromszéki eredménye (48,97%) kevéssel jobb, mint a tavalyi (44,96%), de az esti tagozaton százegyen hiányoztak, a tizennégy próbavizsgázó közül senki nem érte el az átmenőt. 2022 júliusában 72,55 százalékos volt az átmenési arány a megyében, látható, hogy néhány hónap alatt milyen sokat javultak az ered­mények.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »