A választások idején 24 lakossági bejelentéssel és 5 szabálysértéssel foglalkozott a rendőrség

A választások idején 24 lakossági bejelentéssel és 5 szabálysértéssel foglalkozott a rendőrség

A választás napján 24 lakossági bejelentés érkezett a rendőrségre, bűncselekménnyel kapcsolatos feljelentésre nem került sor, a rendőrség öt szabálysértési ügyben járt el.

Egyebek mellett abban az esetben, hogy Szelezsény községben a választási bizottság egyik tagja az öltözékén nem megfelelő, a kampánycsend megsértésének minősülő felirattal jelent meg. Ugyancsak szabálysértéssel gyanúsítják a gútai választóbizottság egy tagját, aki annak távollétében más személy helyett szavazott.

„Egyéb bejelentés, melynek tárgya nem minősült szabálysértésnek, illetve büntetendő cselekményre utaló jelzés az államfőválasztás napján összesen 19 érkezett“ – közölte Ľubomír Solák országos rendőrfőkapitány. A továbbiakban elmondta, hogy

Hírdetés

„A rendőrség különböző egységei készenlétben voltak, már a választásokat megelőzően is fokoztuk a terepen történő jelenlétet. Közvetlenül a választási helyszíneken 3957 rendőr teljesített szolgálatot, további általános szolgálatban pedig 1829 rendőr volt“ – mondta, hozzátéve, hogy a választások problémamentes lebonyolításához összesen 5786 rendőr járult hozzá, s a rendőrség együttműködött a választási bizottságokkal.

A választásokkal összefüggésben még azokat megelőzően a rendőrségre egy büntetőfeljelentés és hat szabálysértési bejelentés érkezett. Március végén a simonyi körzeti rendőrségre büntetőfeljelentés érkezett ismeretlen tettes ellen rémhírterjesztés ügyében.

„A Simonyi Városi Hivatal hivatalos hirdetőtáblájára ismeretlen tettes egy plakátot függesztett ki az egyik államfőjelölt képével, valamint „Vigyázz veszély!” felirattal. A plakáton az igazságnak nem megfelelő állítások szerepeltek, melyek komoly veszélyérzetet kelthettek a lakosság egy részében“ – tájékoztatott a rendőrség.

(NZS/Felvidék.ma/SITA)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »